Παρασκευή, Ιανουαρίου 5

12χρονη στον Κολωνό: Μεταγωγή του Μίχου για τη δίκη της Δευτέρας

Συνολικά 26 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών

Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Κολωνού, Ηλίας Μίχος καθώς τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη  για την υπόθεση με τους βιασμούς της 12χρονης που πάγωσε το Πανελλήνιο .

Η μεταγωγή του Ηλία Μίχου από τις φυλακές Γρεβενών- όπου βρίσκεται προσωρινά

κρατούμενος από τον Οκτώβριο  2022 –  έγινε λίγο μετά τις εννιά το πρωί .

Συνολικά 26 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτή την υπόθεση .

Ανάμεσά τους  η μητέρα της 12χρονης  που κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ο δεύτερος μαστροπός με το όνομα «Μιχάλης».

Η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει το βούλευμα καταπέλτη, που απαριθμούσε 266 σελίδες ,με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη .

Για τον Ηλία Μίχο στο σκεπτικό αναφερόταν :

«Απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσης  της 12χρονης προς ίδιον οικονομικό του όφελος με την εξώθηση στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αμοιβής.»

Αρχικά χρησιμοποίησε την εφαρμογή BLINDCHAT.GR  με δύο τηλεφωνικούς αριθμούς  που ανήκαν στην ανήλικη. Στο προφίλ που δημιούργησε μπορούσε δε να συνδέεται και  με τις δικές του τηλεφωνικές συσκευές ενώ την ίδια εφαρμογή είχε εγκαταστήσει και στο κινητό τηλέφωνο της 12χρονης .

Εκεί την εμφάνιζε (παριστάνοντας την ίδια ) ως ηλικίας 16-17 ετών  και διαθέσιμη προς ερωτική συνεύρεση  με αντίτιμο 50-70 ευρώ και με τόπο συνάντησης  τον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Ανέφερε δε και συνοπτική περιγραφή της εμφάνισής της .

«Αφού εντόπιζε σε αυτήν άτομα που ενδιαφέρονταν να συνευρεθούν με την ανήλικη, συνέχιζε την επικοινωνία  μαζί τους μέσω VIBER και WHATS APP .Έστελνε στους υποψήφιους πελάτες τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο και τις γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης  προς διαφήμιση του «εμπορεύματος» του .Στη συνέχεια κανόνιζε  τη συνάντηση της μικρής με τον πελάτη.

«Για την κάμψη των αντιρρήσεων  και την ενασχόλησή της με την πορνεία ο Μίχος μετήλθε τις ίδιες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ευάλωτη θέση της λόγω της πενίας της οικογένειάς της ,της έλλειψης εποπτείας από τους γονείς της και τη διαρκή πίεση που της ασκούνταν από τη μητέρα της  για την εξεύρεση χρημάτων. Συχνότατα μάλιστα τα «ραντεβού « αυτά με σκοπό την τέρψη της ακολασίας των «πελατών «  πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες ,ακόμη και προχωρημένες ,χωρίς οι γονείς της 12χρονης Ειρήνης να θορυβούνται για την απουσία της και τους κινδύνους που την απειλούσαν .»

Η μητέρα της 12χρονης αντιμετωπίζει πλέον και την κατηγορία της διακεκριμένης πορνογραφίας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα η μητέρα γνώριζε και ζητούσε επιτακτικά χρήματα από την 12χρονη ενώ έστελνε ακόμα και η ίδια γυμνές φωτογραφίες .Οι δικαστές σε αυτό το σημείο διαφοροποιήθηκαν από την εισαγγελική πρόταση που έλεγε  να μην κατηγορηθεί η μητέρα για το συγκεκριμένο αδίκημα .

«Κατά το χρονικό διάστημα  από τον Απρίλιο   έως και τον Αύγουστο  του έτους 2022  με περισσότερες πράξεις  που συνιστούν εξακολούθηση  του ίδιου εγκλήματος ,ενεργώντας με πρόθεση , για να εξυπηρετήσει την ακολασία  άλλων υπέθαλψε και διευκόλυνε  στην πορνεία  ανήλικο νεότερο  των 15 ετών ,με την προσφορά  και υπόσχεση πληρωμής χρημάτων .Ειδικότερα η κατηγορούμενη  μολονότι είχε αντιληφθεί  την επίδοση της τελευταίας στην πορνεία -παρά το νεαρότερο  της ηλικίας της –  υπέθαλψε  και διευκόλυνε την δραστηριότητα αυτή  δημιουργώντας με πράξεις  και παραλείψεις τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις  για τη συνέχισή της .Ήτοι με συνεχείς  ευθείες προτροπές  και επίμονες και επιτακτικές  απαιτήσεις ανεύρεσης  από αυτή χρημάτων για την καθημερινή διαβίωσή της ίδιας της κατηγορουμένης και της οικογενείας της χωρίς να ενδιαφέρεται  και να ελέγχει την προέλευσή τους .Περαιτέρω με το να αδιαφορεί  για την απουσία της 12χρονης κόρης  της για μεγάλο χρονικό διάστημα  από την οικία της και να επιτρέπει  τις επαφές που η τελευταία διατηρούσε  (με ηλεκτρονικά μηνύματα  μέσω των εφαρμογών viber,whats app,blindchat  ή του κινητού της τηλεφώνου ) με άγνωστους άνδρες  με σκοπό την ερωτική συνεύρεση  μαζί τους ή την αποστολή σε αυτούς οπτικού  υλικού παιδικής πορνογραφίας  με απεικονίσεις  της ίδιας έναντι αμοιβής, την οποία και παρέδιδε  μετά την είσπραξη  στην εν λόγω κατηγορουμένη  ή πιστωνόταν απευθείας  με το ποσόν  αυτής  υποδειχθείς  από την παθούσα προς αυτούς τραπεζικός λογαριασμός της στην Τράπεζα….»

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στη θεία της 12χρονης, η οποία ανακάλυψε τον Αύγουστο του 2022 μηνύματα του Μίχου προς την ανιψιά της .

Η δίκη λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, μαρτύρων αλλά και δικηγόρων θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Εφετείου.

 https://www.zougla.gr/greece/12chroni-ston-kolono-metagogi-tou-michou-gia-ti-diki-tis-defteras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .