Τετάρτη, Ιανουαρίου 24

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση θα επιτρέψει το έγκλημα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους!

 Οι «γαλάζιοι» βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση θα επιτρέψει το έγκλημα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γάμος είναι τυπική διαδικασία αφού οι ομοφυλόφιλοι ήδη

καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης που ισχύει από το 2015, αλλά είναι απαραίτητος για να μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Άρα το ζήτημα δεν είναι ο γάμος, αλλά η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους.

Μετά τα διήμερα φροντιστήρια στην Πειραιώς, το Μέγαρο Μαξίμου έχει σαφώς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι «γαλάζιοι» βουλευτές, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση εμφανίζονται έτοιμοι κατά δεκάδες να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στους διαφωνούντες, οι οποίοι είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απόσχουν, είναι ανάμεσα σε πολλούς άλλους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Μάκης Βορίδης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αννα Καραμανλή, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περικλής Μαντάς, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Θανάσης Δαβάκης.

Αρνητικά διάκεινται επίσης ο Χρήστος Κέλλας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Νότης Μηταράκης, ο Στέφανος Γκίκας, ο Νίκος Βλαχάκος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Βλάσσης, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Μάριος Σαλμάς, ο Γιάννης Τραγάκης και πάει λέγοντας.

Συνολικώς, εκτιμάται ότι τουλάχιστον πενήντα βουλευτές διατηρούν επιφυλάξεις και ενστάσεις, και έχουν πάρει την απόφαση να μην πουν το «ναι». Από αυτούς ορισμένοι κρατούν πιο χαμηλούς τόνους και εμφανίζονται ότι θα μπορούσαν δυνητικά να μεταπειστούν. Πρόκειται για τη λεγόμενη γκρίζα ζώνη, η οποία περιλαμβάνει και ορισμένους υπουργούς, όπως η Μαρία Κεφάλα, και αρκετούς βουλευτές, όπως ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Γιάννης Παππάς, ο Γιάννης Ανδριανός, η Μαριλένα Σούκουλη, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης και άλλοι.

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται απολύτως σαφές πως το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών δεν θα ψηφιστεί με την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά με τη συνδρομή και των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ακόμη όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου – υποτίθεται πως- το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων είναι ζήτημα ταυτοτικό και σε κάθε περίπτωση πάγια και διαχρονική θέση του συνόλου των στελεχών της Κουμουνδούρου, τα πράγματα είναι διόλου ανέφελα. Κι αυτό διότι εκφράζονται επιφυλάξεις από υψηλόβαθμα στελέχη για το ζήτημα της τεκνοθεσίας, παρόλο που σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπέγραψε τη σχετική πρόταση νόμου, η οποία είναι σαφώς πιο προωθημένη, περιλαμβάνοντας και την παρένθετη κύηση, ενώ γίνονται αναφορές και σε ΓΟΝΕΑ 1 και ΓΟΝΕΑ 2. Ήδη, ωστόσο, η βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνά Λινού εμφανίστηκε προβληματισμένη για το ζήτημα, λέγοντας «άλλο τι πιστεύω εγώ κι άλλο τι πρέπει να γίνει για να προστατευτεί και η ελευθερία των ανθρώπων, και κυρίως να προστατευτούν τα παιδιά». Είχε προηγηθεί ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος τάχθηκε κατά της τεκνοθεσίας.

Όσο για τον Γιώργο Τσίπρα, δήλωσε πως, όπως και ίσως άλλοι βουλευτές, προβληματίζεται σε σχέση με το θέμα της παρένθετης κύησης ακόμη και στο υπάρχουν νομικό πλαίσιο. Ο Παύλος Πολάκης δεν έκανε ξεκάθαρο τον προβληματισμό του για το θέμα του νομοσχεδίου, εξηγώντας πως δεν μπορεί να το υποστηρίξει στα ορεινά χωριά της Κρήτης όπου κατοικοεδρεύει. Εκτιμάται σε κάθε περίπτωση πως, παρά τις διαφωνίες και τις ενστάσεις, δεν θα υπάρχουν εκτεταμένες διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μασάζ» και στη Χ. Τρικούπη

Το αυτό δεν ισχύει για την «πράσινη» παράταξη, αφού καταγράφονται αρκετές και ισχυρές διαφωνίες με την κεντρική γραμμή υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που εμφανίζονται από εξαιρετικά προβληματισμένοι έως σίγουροι να καταψηφίσουν, κάτι που έχουν καταστήσει σαφές σε συνομιλητές και συναδέλφους τους.

Κατά πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανέρχονται πλέον σε 12. Πρόκειται για τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές Αχμέτ Ιλχάν και Μπαράν Μπουρχάν, για τον εκ της Αρκαδίας ορμώμενο αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, για τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, τους νησιώτες Σταύρο Μιχαηλίδη, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, Φρέντυ Παρασύρη, Μανώλη Χνάρη και Ελένη Βατσινά, καθώς και για τους Τάσο Νικολαΐδη, Ανδρέα Πουλά και Απόστολο Πάνα. Αυτό σημαίνει πως πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με το νομοσχέδιο. Από αυτούς, τουλάχιστον πέντε με έξι θεωρείται δεδομένο πως δεν θα το ψηφίσουν και μένει να φανεί τι θα πράξουν οι… προβληματισμένοι.

Το «μασάζ» θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οπότε θα φανούν οι προθέσεις όλων. Κατά τη τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέστησε στους βουλευτές να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, επιμένοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, αναμένει ωστόσο το τελικό κείμενο.

Με τις πλάτες της αντιπολίτευσης

Το επίμαχο νομοσχέδιο, με βάση όλα τα παραπάνω, θα πάρει μεν αυξημένη πλειοψηφία, αλλά αυτή θα προκύψει από τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη όμως κι αν για τον οποιονδήποτε λόγο τα δύο κόμματα κάνουν πίσω, και τότε το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει, ακόμη και χωρίς τις 151 ψήφους. Κι αυτό διότι, κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ένα νομοσχέδιο ψηφίζεται με πλειοψηφία επί των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να κατέβει σε λιγότερους από 75 βουλευτές. Εάν απόσχουν δηλαδή μαζικά βουλευτές, θα μπορούσε το νομοσχέδιο να γίνει δεκτό από το ένα τέταρτο της Βουλής, σενάριο βεβαίως το οποίο είναι εξαιρετικά ακραίο.

Έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν να ψηφιστεί νομοσχέδιο με κάτω από 151 ψήφους. Το 2017, εξάλλου, το επίμαχο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη ψηφίστηκε με 148 ψήφους.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/me-tis-psifous-syriza-kai-pasok-i-kyvernisi-tha-epitrepsei-to-egklima-tis-yiothesias-paidion-apo-omofylofilous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .