Τετάρτη, Ιανουαρίου 24

Προβλέψεις – σοκ για τον πληθυσμό της Ελλάδας

 Η μείωση στις ηλικίες κάτω των 65 θα αγγίξει το 1,8 εκατομμύρια άτομα - Δραματικά στοιχεία για το δημογραφικό της χώρας μας

Tον Μάιο αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης για το δημογραφικό στην Ελλάδα τη στιγμή που τα στοιχεία για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού είναι δραματικά.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο που γίνεται στο Καβούρι προκαλούν προβληματισμό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτιμάται πως το 2023 ο αριθμός των γεννήσεων στη χώρα ήταν ο μικρότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 91 χρόνια, από το 1932. Οι γεννήσεις το 2023 είναι λιγότερες από 23.000 και τα στοιχεία αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα από την ΕΛΣΤΑΤ και τα Ληξιαρχεία.


Ταυτόχρονα, ο δείκτης γονιμότητας έχει πέσει κάτω από το 1,5% από το 1987 και μετά. Αυτό σημαίνει πως αντιστοιχεί 1,5 παιδί ανά μία γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας.

Τα στοιχεία δείχνουν μείωση του πληθυσμού και σύμφωνα με τις πιο ζοφερές εκτιμήσεις, έως το 2050 εκτιμάται ο πληθυσμός της χώρας που θα είναι κάτω των 65 ετών, θα είναι λιγότερος από ότι σήμερα κατά 1.800.000 κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .