Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Το «καταπιεστικό» εσώρουχο από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε για το καλό της υγείας μας

σδωσδωσδ

Παρότι πλέον το σουτιέν για πολλές γυναίκες δεν αποτελεί απαραίτητο καθημερινό εσώρουχο, οι γυναίκες με μεγάλο στήθος δύσκολα θα καταφέρουν να το αφήσουν μέσα στη ντουλάπα τους. Ο βασικός λόγος είναι η σταθερότητα που προσφέρει και η καλύτερη συνολική όψη της

περιοχής. Είναι όμως πραγματικά τόσο απαραίτητο;

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, εάν νιώθετε ότι ένα σουτιέν σας (κατα)πιέζει, δεν είναι η ιδέα σας. Πιο συγκεκριμένα, η πίεση που προκαλείται από το σουτιέν μπορεί να αποδυναμώσει τους ιστούς γύρω από το στήθος με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας τελικά την πτώση του. Αντίθετα, η έλλειψη στήριξης από ένα σουτιέν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανόρθωση του στήθους λόγω της σταδιακής ενδυνάμωσης των μυών της πλάτης, βελτιώνοντας παράλληλα τη στάση του σώματος.

Η Δρ Lucky Sekhon, πιστοποιημένη γυναικολόγος – ειδικός αναπαραγωγής και ενδοκρινολόγος επιβεβαιώνει τις παρανοήσεις σχετικά με τη χρήση του σουτιέν: «Οι γυναίκες που έχουν περάσει μεγάλες περιόδους χωρίς να φορούν σουτιέν συχνά αναφέρουν ότι αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη σφριγηλότητα του στήθους». Μάλιστα, σημειώνει πως ακόμα και οι γυναίκες με μεγάλο στήθος ενδεχομένως σε πρώτο στάδιο να αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση στην πλάτη. Στην πορεία, όμως, θα αναπτύξουν τη δύναμη στους μυς του στήθους και της πλάτης ώστε το στήθος να υποστηρίζεται επαρκώς χωρίς στηθόδεσμο.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μη χρήσης του σουτιέν, σύμφωνα με την ειδικό, συμπεριλαμβάνεται και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και η καλύτερη υγεία του δέρματος στην περιοχή του στήθους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σουτιέν στέκεται εμπόδιο στη φυσιολογική ροή του αίματος στους μυς της πλάτης και του θώρακα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη. Επιπλέον, τα σουτιέν παγιδεύουν τον ιδρώτα, τη βρωμιά και την υγρασία στο στήθος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ερεθισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .