Τρίτη, Ιανουαρίου 9

Αυγενάκης για διαχείριση υδάτων: «Χωρίς νερό δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή»

 Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έθεσαν στον κ. Αυγενάκη την ανάγκη να υπάρξει σωστή διαχείριση των υδάτων

Αυγενάκης

Η διαχείριση των υδάτων αποτέλεσε κύριο θέμα σε συναντήσεις που είχε την Παρασκευή (5/1) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου, Μανώλη Κοκοσάλη και Ζαχαρία Δοξαστάκη, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έθεσαν στον κ. Αυγενάκη την ανάγκη να υπάρξει σωστή διαχείριση των υδάτων.


Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση master plan από την ολλανδική εταιρεία HVA International, μέσω του οποίου θα δοθεί μια συνολική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης με τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη.

Επισήμανε ότι στο νησί υπάρχει μια σειρά από εγγειοβελτιωτικά έργα, νεότερα και παλαιότερα και όπως έχει διαπιστωθεί, κάποια είναι λειτουργικά και άλλα όχι, ενώ σημείωσε ότι τα 33 ΤΟΕΒ δεν λειτουργούν σωστά στην πλειονότητά τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και καταγραφής των αλλαγών που απαιτούνται για να ενισχυθεί ο αγροτουρισμός.


Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να γίνει αναφορά των έργων που υπάρχουν στον δήμο τους και να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 https://www.zougla.gr/politiki/avgenakis-gia-diacheirisi-ydaton-choris-nero-den-yparchei-agrotiki-paragogi/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .