Τρίτη, Ιανουαρίου 9

Ενίσχυση της Άμεσης Δράσης από την Τετάρτη το πρωί με 200 αστυνομικούς

 Οι περίπου 200 αστυνομικοί θα καλύψουν θέσεις και εσωτερικά π.χ. στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά κυρίως σε περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ζήτα που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω της τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και ουσιαστικά χρησιμοποιείται για φύλαξη σε σταθερά σημεία...

Φύλλο πορείας για αύριο το πρωί ώστε να παρουσιαστούν στην Άμεση Δράση πήραν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί απ’ όλη την Αττική. Πρόκειται για μια κίνηση της νέας ηγεσίας της Λεωφόρου Κατεχάκη που προσπαθεί να τονώσει την εμφανή αστυνόμευση στις γειτονιές

της πρωτεύουσας μιας και το γνωστό σε όλους μας «100» είναι η αποκαλούμενη «αιχμή του δόρατος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αστυνομικούς που ήταν σε διάφορες υπηρεσίες και η οργανική τους θέση ήταν στην Άμεση Δράση και τώρα καλούνται να επιστρέψουν. Όμως δεν είναι οι μοναδικοί… Ανάμεσα τους βρίσκονται άντρες και γυναίκες που είχαν υπηρετήσει και πριν από χρόνια στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης και θα βρεθούν στα ίδια «λημέρια».


Οι περίπου 200 αστυνομικοί θα καλύψουν θέσεις και εσωτερικά π.χ. στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά κυρίως σε περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της  Ζήτα που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω της τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και ουσιαστικά χρησιμοποιείται για φύλαξη σε σταθερά σημεία.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι «πρόκειται για μια απαραίτητη κίνηση που έχει ποσοτικά χαρακτηριστικά αλλά στερείται ποιότητας καθώς κάποιος που υπηρετούσε πριν από χρόνια στην Άμεση Δράση δεν είναι εύκολο να επιστρέψει μιας και οι συνθήκες έχουν αλλάξει». Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις προσωπικού που η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Γιάννης Οικονόμου, είχαν μετακινήσει στην Τροχαία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθούν στην Άμεση Δράση, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο αναστάτωση. «Ενισχύσαμε την Τροχαία και τώρα την αποδυναμώνουμε για να τους πάμε στην Άμεση Δράση. Το κενό που καλύψαμε πριν από λίγο καιρό, τώρα δημιουργείται ξανά» λέει αστυνομικός με χρόνια εμπειρίας.

Το σίγουρο είναι ότι η ανάγκη για εμφανή αστυνόμευση είναι αδήριτη και η περίφημη εντολή του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για «μετακίνηση 2500 αστυνομικών από την φύλαξη των VIP στην υπηρεσία του πολίτη» έγινε μόνο για λόγους εντυπωσιασμού καθώς στην ουσία ελάχιστοι ήταν αυτοί που απομακρύνθηκαν. Οι παροικούντες την… Κατεχάκη θεωρούν ότι ήταν ένας από τους λόγους, όχι όμως ο μοναδικός, που απομακρύνθηκε ο κ. Οικονόμου από την υπουργική καρέκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .