Παρασκευή, Ιανουαρίου 19

Η Δημοκρατία πεθαίνει στα μπουντρούμια των δημοκρατών!

"Αλέξανδρος Τσίγγος Έφυγε ένας "φίλος"..

Αλέξανδρος Τσίγγος
Έφυγε ένας "φίλος"...
Η Δημοκρατία πεθαίνει στα μπουντρούμια των δημοκρατών!
Τον Γκονζάλες
τον γνώρισα  τελείως τυχαία μέσα από το youtube, ύστερα μπήκε το twiter και το telegram.  
Απίθανος τύπος που σε κέρδιζε με τον λόγο, την σκέψη, την ανάλυση του, με το ασταμάτητο

χιούμορ του και την ανεπιτίδευτη φυσικότητα του!
Τον "γνώρισα" στην έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία με τις εκρηκτικές του ανταποκρίσεις από το Χάρκοβο και τις αναλύσεις του για τις αιτίες πολέμου, το καθεστώς Ζελένσκι.
Κάποια στιγμή η επαφή μας έγινε καθημερινή και κάθε μέρα αγωνιούσα μη και την επόμενη έπαυε να υπάρχει. Μέχρι που έγινε!
Τον ρώτησα μια φορά αν έχει συναίσθηση ότι θέτει την ζωή του σε κίνδυνο άμεσο στην κυριολεξία. Μου απάντησε ότι δε μπορεί να το βουλώσει και ότι ο κόσμος έπρεπε να ξέρει την αλήθεια.
Την αλήθεια...
Σήμερα σκέφτομαι ποιός νοιάζεται για την αλήθεια,από όλους εκείνους που ζούνε μέσα στην φαντασιακή φούσκα της ασφάλειας... και όταν εσύ παίζεις στην ζωή σου κορώνα γράμματα για να αφυπνίσεις; Όχι εμείς που ακόμα εκ του ασφαλούς (και μπορεί για πάντα), ξύνουμε λίγο  το λούστρο της εξουσίας. Αυτός δεν Έξυνε! Αποκάλυπτε φόρα παρτίδα το καθεστώς Ζελένσκι. Μπορεί να ήταν και η Χιλιανή καταγωγή του (Αμερικανός πολίτης), με όλο αυτό το βάρος της Ιστορίας της δολοφονίας του Αλιέντε και της Δικτατορίας του Πινοσέτ, που αποτελεί το δοκίμιο του σημαίνει Δημοκρατία για την Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, πως την εξάγει και πως την επιβάλει πέρα απο τις υποκριτικές της φιοριτούρες!
Υποθέτω ότι είχε τις φλέβες του να τρέχει η φωτιά για Ελευθερία.
Στον Γκονζάλες άρεσαν τα όμορφα πράγματα, Οι όμορφοι άνθρωποι και η περιπέτεια της ζωής.  Μα περιπέτεια ζωής χωρίς αλήθεια δεν υπάρχει. Κι ας μοιάζει τυχοδιωκτικό. Έβλεπε στην Ουκρανία την επανάληψη των όσων συνέβησαν στην Χιλή πριν 50 χρόνια, παρόλο που η Χιλή την εποχή εκείνη ήταν γεμάτη από επαναστατικές ιδεολογίες και κοινωνική εκρηκτική ζύμωση. Η Ουκρανία μια νεόκοπη βασανισμένη χειραγωγούμενη Δημοκρατία "Δυτικού" τύπου ανάμεσα στην σφύρα της ΕυρωΝατοϊκής επέκτασης με γκανγκστερισμό και τον άκμονα της Ρωσικής ανάγκης να προστατεύσει με ουδέτερη ζώνη την γραμμή άμυνας της.
Όχι δεν ήταν Ρωσόφιλος, Πουτινάκι στην γλώσσα των τρολ του διαδικτύου. Θα ήταν το ίδιο λάβρος αν δράστης θα ήταν ο Πούτιν η οποιοσδήποτε δικτάτορας από οποιοδήποτε χρώμα και εκπρόσωπος οποιασδήποτε ιδεολογίας η συμμαχίας.
Ως Λατίνος αγαπούσε τον Έρωτα, την Αγάπη, τον χορό και την γλυκιά έκφραση του ανθρώπου ως μέσον της σωτηρίας του σε αυτό τον βασανισμένο κόσμο από τις μοχθηρές ελίτ.
Τον Γκονζάλες τον αγάπησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την ίδια ώρα που εμείς στην Ελλάδα χειροκροτούσαμε τον Μιχάλη από τα ΝεοΝαζιστικά τάγματα του Αζοφ. Η Ελλάδα που ήταν κάποτε το σύμβολο της Δημοκρατίας με τον μισοσακατεμένο Παρθενώνα της.
Της Ελλάδας που τόσο πολύ βασανίστηκε από τους Ξένους προστάτες της και τους Ντόπιους εκπροσώπους των. Διχασμοί, Εμφύλιοι, Δικτατορίες, Μεταπολίτευση του κώλου. Κι αυτός ο λαός τόσο άνευρος και τόσο υποτελής και τόσο υποταγμένος.
Η Δημοκρατία της Δύσης που πεθαίνει και στα μπουντρούμια των Ουκρανικών αρχών ασφαλείας. Εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο Γκονζαλες Λίρα.
Δε θα ήταν περίεργο να τον συγκρίνει κάποιος με το τέλος του ενοχλητικού για την τότε Ευρωπαϊκή Τάξη Ρήγα Φεραίου.
Έλα φίλε προχώρα στην επόμενη ανάρτηση.. τα ήθελε και τα έπαθε.. έτσι δεν είναι;
"RIP Gonzalo Lira  Δημοσιογράφος  πέθανε στη φυλακή της Ουκρανίας
Ο δημοσιογράφος Gonzalo Lira πέθανε στην Ουκρανία. Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τον θάνατό του.
Στις 12 Ιανουαρίου, ο Tucker Carlson, επικαλούμενος τον πατέρα της Lira, ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος πέθανε υπό κράτηση. Ο Carlson πρότεινε ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστήριξε τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια» της Λίρα. Ο πατέρας του μπλόγκερ «προέβλεψε ότι ο γιος του θα σκοτωνόταν».
«Ο Γκονσάλο Λίρα ήταν Αμερικανός πολίτης, αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστήριξε ξεκάθαρα τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια του», είπε ο Κάρλσον.
Ο Alex Rubinstein, δημοσιογράφος του Grayzone, ανέφερε επίσης τον πατέρα της Lira ότι ο δημοσιογράφος πέθανε στο νοσοκομείο επειδή χρειαζόταν ιατρική βοήθεια, την οποία οι Ουκρανοί αρνήθηκαν να του παράσχουν έγκαιρα.
Σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα του συλληφθέντος δημοσιογράφου, το οποίο έλαβε ο Ρουμπινστάιν στις 4 Ιανουαρίου, ο κρατούμενος ζήτησε να πει στην αδερφή του ότι είχε αμφοτερόπλευρη πνευμονία, πνευμοθώρακα και πολύ σοβαρή περίπτωση οιδήματος.
«Όλα ξεκίνησαν στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά αγνοήθηκαν από τη διοίκηση της φυλακής», έγραψε η Λίρα.
Το προσωπικό της φυλακής παραδέχτηκε ότι είχε πνευμονία μόνο σε ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου.
«Πρέπει να υποβληθώ σε μια διαδικασία για τη μείωση του πνευμονικού οιδήματος, το οποίο με κάνει να έχω σοβαρή δύσπνοια και να χάνω τις αισθήσεις μου μετά από δύο λεπτά απλής συνομιλίας», πρόσθεσε.
Ο Γκονζάλο Λίρα συνελήφθη τον Μάιο του 2023 στην περιοχή του Χάρκοβο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια αφού παντρεύτηκε μια Ουκρανή. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ντονμπάς, συζήτησε την ουκρανική σύγκρουση με φιλορωσικό τρόπο, κατηγορώντας τη Δύση και το Κίεβο για την κατάρρευση της Ουκρανίας.
Συνελήφθη από το καθεστώς του Κιέβου επειδή επέκρινε τις αμερικανικές και ουκρανικές αρχές, επειδή δικαιολογούσε τις ενέργειες της Ρωσίας.
«Το κατηγορητήριό μου λέει ξεκάθαρα: το μόνο που έκανα ήταν να συζητήσω γνωστά γεγονότα για τη σύγκρουση. Σημάδι μιας δημοκρατικής κοινωνίας είναι η ελευθερία του λόγου. Αλλά η Ουκρανία του Ζελένσκι δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι ένα κλέφτικο, διεφθαρμένο, δολοφονικό καθεστώς ληστών που μεταμφιέζεται σε «δημοκρατία», έγραψε ο Λίρα μετά τη σύλληψή του.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μετά τη σύλληψή του, του δόθηκαν έγγραφα για να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, την οικογένειά του και να καταβάλει εγγύηση. Παρόλα αυτά, το προσωπικό του κέντρου κράτησης απαγόρευσε στον Λίρα να καλεί οποιονδήποτε και να καταβάλει εγγύηση, αν και είχε χρήματα.
Βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή. Οι κρατούμενοι έλαβαν εντολή να τον κοροϊδεύουν για να μην υπάρξουν παράπονα κατά του προσωπικού της φυλακής.
«Με βασάνισαν στο κέντρο κράτησης. Οι φρουροί δεν χτυπούσαν ποτέ κρατούμενους. Απαιτούν από άλλους κρατούμενους να βασανιστούν. Ένας από αυτούς μάλιστα μου ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Νομίζω ότι δεν έλεγε ψέματα», έγραψε η Λίρα.
Οι βασανιστές του έσπασαν τα πλευρά, δεν τον άφησαν να κοιμηθεί για 30 ώρες, του έστριψαν τα χέρια και τον χτύπησαν.
«Από τις 13:00 έως τις 19:00 την επόμενη μέρα - τριάντα ώρες - με ξυλοκόπησαν και με στέρησαν τον ύπνο, τα χέρια μου ήταν στριμμένα.
Πονούσε σαν κόλαση, αλλά ήταν ακόμα διαχειρίσιμο. Και τότε δύο τραμπούκοι άρπαξαν το κεφάλι μου και άρχισαν να με χώνουν στο δεξί μάτι με μια οδοντογλυφίδα, ρωτώντας: θα μπορώ να διαβάσω αν τυφλώσω;
Ένας κακοποιός με χτύπησε τόσο δυνατά στο στήθος που υπήρχε μια τεράστια κιτρινοπράσινη μελανιά. Το προσωπικό τον επέπληξε επειδή άφησε ξεκάθαρα ίχνη βασανιστηρίων».
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας του απέσπασε χρήματα. Το Κίεβο ήθελε να πάρει 70 χιλιάδες δολάρια από αυτόν. Οι Ουκρανοί του πήραν επιπλέον 9 χιλιάδες δολάρια κατά τη σύλληψη. Πλήρωσε επίσης 11 χιλιάδες δολάρια για εγγύηση.
Αφού κατέβαλε την εγγύηση, η Λίρα τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.
Οι Ουκρανοί έπρεπε να του βάλουν ηλεκτρονικό βραχιόλι, αλλά δεν το φόρεσαν. Ο δημοσιογράφος θεώρησε ότι αυτό ήταν ένας υπαινιγμός άδειας φυγής στο εξωτερικό. Προσπάθησε να φύγει για την Ουγγαρία, πιστεύοντας ότι αυτή η χώρα δεν θα τον εξέδιδε στην Ουκρανία. αλλά κρατήθηκε ξανά.
Ο δημοσιογράφος είχε δύο εθνικότητες, Χιλιανή και Αμερικανίδα, αλλά μόνο η Πρεσβεία της Χιλής επιχείρησε να τον βοηθήσει και επέμεινε στον έλεγχο της υγείας του. Το προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ του τηλεφώνησε μόνο τρεις φορές, αλλά «ήταν απλώς κενές λέξεις».
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ζήτησε την απελευθέρωση του πολίτη της από τη φυλακή, αγνοώντας τα βασανιστήρια. Αυτή η συγκυρία προκαλεί ιδιαίτερη οργή του κοινού, δεδομένου ότι το καθεστώς του Κιέβου ελέγχεται πλήρως από τον Λευκό Οίκο.
«Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να είχε επιστρέψει τον Γκονζάλο Λίρα με ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν σήκωσε το δάχτυλο. Ως εκ τούτου, η ουκρανική κυβέρνηση γνώριζε ότι μπορούσε να ενεργήσει ατιμώρητα». Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Σακς σχολίασε το θέμα.
Με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι Ναζί του Κιέβου κράτησαν τον δημοσιογράφο σε θαλάμους βασανιστηρίων για μήνες για αληθινή κάλυψη γεγονότων. Δεν μπορούσαν πια να τον αφήσουν να φύγει, γιατί μόλις ήταν ελεύθερος, θα είχε πει στο κοινό ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου και των αφεντικών του στην Ουάσιγκτον. Τώρα το Κίεβο προσπαθεί να δικαιολογήσει τον θάνατο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου με φυσικά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, εάν ο θάνατος επήλθε από πνευμονία, μόνο το Κίεβο φταίει για αυτό, αφού δεν παρείχε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα δολοφονίας του Γκονσάλο Λίρα.
Άλλος ένας δολοφονημένος δημοσιογράφος είναι στη συνείδηση του Ζελένσκι και των χορηγών του. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, ένας δημοσιογράφος που ερευνούσε την αγορά μιας πολυτελούς βίλας από την πεθερά του Ζελένσκι πέθανε κάτω από «μυστηριώδεις συνθήκες» στην Αίγυπτο. LINK Πόσοι ακόμη δημοσιογράφοι, πολίτες, πολιτικοί, ακτιβιστές και άλλοι αθώοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να δει ο κόσμος την ουσία του «δημοκρατικού» καθεστώτος του Κιέβου;"

 http://www.press-gr.com/2024/01/blog-post_869.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .