Παρασκευή, Ιανουαρίου 12

Πώς μπορείς να αντικαταστήσεις το δίπλωμα οδήγησης αν το έχασες ή σου το έκλεψαν

Πρόκειται για μια διαδικασία που πλέον διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά

Πώς μπορείς να αντικαταστήσεις το δίπλωμα οδήγησης αν το έχασες ή σου το έκλεψαν
Η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης διαρκεί πλέον μόλις λίγα λεπτά και γίνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Μόνο ευχάριστη δεν είναι για έναν οδηγό η απώλεια του διπλώματος οδήγησης, δεδομένου ότι του στερεί το δικαίωμα να κάθεται πίσω από

το τιμόνι.

Από την άλλη, η απώλεια της άδειας οδήγησης δεν πρέπει να προβληματίζει τον οδηγό, εφόσον έχει φροντίσει να το «κατεβάσει» στο κινητό του, σε ψηφιακή μορφή, στο Gov.gr Wallet, μιας και αυτό ισοδυναμεί με το φυσικό έγγραφο.

Τι γίνεται, ωστόσο, στην περίπτωση που ο οδηγός είχε αμελήσει να εφοδιαστεί με το ψηφιακό δίπλωμα; Η μοναδική επιλογή είναι να το αντικαταστήσει.

Πρόκειται για μια διαδικασία που πλέον είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με μόλις λίγα κλικ. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να εισέλθει στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα auto.gov.gr (πατήστε εδώ) που δημιουργήθηκε για να κάνει ευκολότερη τη ζωή των οδηγών.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Μόλις εισέλθεις στο auto.gov.gr επιλέγεις «Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω κλοπής/απώλειας». Εν συνεχεία επιλέγεις την Περιφέρεια και ακολούθως εισέρχεσαι στην υπηρεσία συμπληρώνοντας τους προσωπικούς κωδικούς σου στο Taxisnet.

Προχωράς σε υπεύθυνη Δήλωση, συμπληρώνοντας ξανά την Περιφέρεια, τον Δήμο και τη Διεύθυνη κατοικίας σου και επιλέγοντας τον λόγο που επιθυμείς να αντικαταστήσεις την άδεια οδήγησής σου (απώλεια ή κλοπή).

Εν συνεχεία πρέπει να επισυνάψεις φωτογραφία και δείγμα της υπογραφής σου (δίνεται δυνατότητα χρήσης του myphoto). Αποδεκτές μορφές είναι jpg και jpeg, με μέγιστο μέγεθος αρχείου 3MB.

Τέλος πρέπει να να καταβάλεις το κατάλληλο παράβολο και να συμπληρώσεις το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, όπως και το κινητό σου τηλέφωνο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λάβεις ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Την άδεια την παραλαμβάνεις εσύ ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός σου από την Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι εναλλακτικά, αντί να μπεις στο auto.gov.gr μπορείς να κατευθυνθείς στo gov.gr.

Σε αυτή την περίπτωση επιλέγεις «Πολίτης και Καθημερινότητα» -> «Μετακινήσεις» -> «Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω κλοπής απώλειας».


Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή που περιγράψαμε παραπάνω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .