Πέμπτη, Ιανουαρίου 18

Spiegel: Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Mόνο το 65% των Αθηναίων δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή σε αυτή την πόλη...

Το Spiegel Online εστιάζει σε παλαιότερη έρευνα της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές πόλεις με την καλύτερη, αλλά και τη χειρότερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη. Στην πρώτη θέση είναι η Ζυρίχη, όπου το «ποσοστό ικανοποίησης» φτάνει το 97% και ακολουθούν η Κοπεγχάγη, αλλά και η άγνωστη φοιτητούπολη του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία με 96%. Ποσοστό ικανοποίησης 95% συγκεντρώνουν η Λειψία της Γερμανίας, το Γκντανσκ της

Πολωνίας, η Στοκχόλμη και η Γενεύη.

Έκπληξη αποτελεί το ανατολικογερμανικό λιμάνι του Ροστόκ που εμφανίζεται στην όγδοη θέση με 94%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει η Μπράγκα της Πορτογαλίας, η πρώτη πόλη της νότιας Ευρώπης στην κατάταξη.

Πού βρίσκεται όμως η Αθήνα; Δυστυχώς στη δεύτερη θέση από το τέλος, καθώς μόνο το 65% των Αθηναίων δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή σε αυτή την πόλη.

Χειρότερο ποσοστό εμφανίζει μόνο το Παλέρμο (62%), ενώ κοντά στην Αθήνα βρίσκονται τα Τίρανα (66%) και η Νάπολη (επίσης 66%). Όπως εξηγεί το Spiegel Online, η κατάταξη προέκυψε από «συνεντεύξεις με συνολικά 71.153 ανθρώπους σε 83 ευρωπαϊκές πόλεις, δηλαδή περίπου 840 σε κάθε πόλη. Κριτήρια αποτελούν μεταξύ άλλων οι υποδομές, το σύστημα υγείας, ο πολιτισμός, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η παιδεία και η κατάσταση στην αγορά εργασίας».

Πηγή: DW

 

 https://www.zougla.gr/greece/spiegel-stis-cheiroteres-poleis-gia-na-zeis-i-athina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .