Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Γαλλία! ΕΚΛΕΙΣΑΝ 2 δύο αντιδραστήρες μετά από φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο...

Ένας μετασχηματιστής του αντιδραστήρα 3 έπιασε φωτιά σε μη πυρηνικό τομέα του πυρηνικού σταθμού τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2/2024) Δύο ...


Ένας μετασχηματιστής του αντιδραστήρα 3 έπιασε φωτιά σε μη πυρηνικό τομέα του πυρηνικού σταθμού τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2/2024)
Δύο αντιδραστήρες στη Γαλλία έκλεισαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό

ηλεκτροπαραγωγής Chinon (NPP) στη δυτική Γαλλία, ανέφερε η Γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της.
Ένας μετασχηματιστής του αντιδραστήρα 3 έπιασε φωτιά σε μη πυρηνικό τομέα του πυρηνικού σταθμού τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2/2024).
«Η απώλεια της κύριας εξωτερικής ηλεκτρικής ισχύος στον αντιδραστήρα 3, μετά από αυτή τη φωτιά, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο αντιδραστήρας 4, ο οποίος μοιράζεται ένα σύστημα συλλογής νερού με τον αντιδραστήρα 3, έκλεισε επίσης προσωρινά για να αποφευχθούν διαρροές νερού στο περιβάλλον.
Ο Chinon NPP έχει τέσσερις αντιδραστήρες λειτουργίας, ο καθένας με χωρητικότητα 900 MWe, ενώ άλλοι τρεις έκλεισαν μεταξύ 1973 και 1990.

ww.bankingnews.gr

 http://www.press-gr.com/2024/02/2.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .