Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29

Η Αίγυπτος υπέγραψε 7 μνημόνια συνεργασίας με διεθνείς εταιρείες για πράσινο υδρογόνο - Ύψους 40 δισ. δολαρίων

 Η καθαρή ενέργεια εξακολουθεί να αποτελεί τομέα προτεραιότητας για την Αίγυπτο, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει την Τετάρτη ότι έχει υπογράψει επτά μνημόνια συνεργασίας με διεθνείς εταιρείες για επενδύσεις στους τομείς του πράσινου υδρογόνου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου, οι εν λόγω συμφωνίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ύψους περίπου 40 δισ. δολαρίων σε διάστημα 10 ετών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η υπουργός Σχεδιασμού της Αιγύπτου Χάλα ελ Σαϊντ σε ανακοίνωσή της, η Αίγυπτος αναμένει επενδύσεις περίπου 12 δισ. δολαρίων κατά την πιλοτική φάση των έργων, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον επενδύσεις ύψους 29 δισ. δολαρίων κατά την πρώτη φάση ανάπτυξής τους, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος έχει υπογράψει μια σειρά μνημονίων συνεργασίας και συμφωνιών-πλαισίων για την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου τα τελευταία χρόνια, καθώς προσπαθεί να καταστεί κόμβος πράσινου υδρογόνου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει από χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .