Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29

Η ''ομάδα Παπαχελά'': Ποιοί προωθούν την πολιτική ΗΠΑ στην Ελλάδα

 

Στις 12-13 Φεβρουαρίου 2024, έγινε ένα συνέδριο στην Ουάσιγκτον, γιά ''Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ανατολική Μεσόγειο'', με τεράστια... αποτυχία, που διοργάνωσε το ''Φόρουμ των Δελφών''.

Συμμετείχε η ''ομάδα Αλέξη Παπαχελά'', δηλ. ''Φόρουμ Δελφών'', ΕΛΙΑΜΕΠ, ''λομπίστας

Ζεμενίδης''. Μαζί, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και η υφΥπεξ Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου. Από κοντά και ο διαπλεκόμενος ''διπλωματικός σύμβουλος'' Τσίπρα και Κασσελάκη, ο (''κουτοπόνηρος'') Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Μόνο το κρατικό ΑΠΕ έγραψε γιά το ''συνέδριο''. Μία εβδομάδα μετά, ούτε καν η ''Καθημερινή'' ασχολήθηκε. Ενώ, ούτε και η παρουσία του διευθυντή της στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε

Ούτε, έστω, το ''μητσοτακικό παραμάγαζο'', η εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'', του Αντώνη μας, στην Νέα Υόρκη, το πρόβαλε, αλλά -έκπληξη- του...επιτέθηκε!!! Παραβλέπουμε το εμμετικό υμνολόγιο του συνεργάτη Παπαχελά, του δήθεν ''έγκριτου'' Κύπριου ''ανταποκριτή'' στην υφΥπεξ, επειδή αυτός είναι ΟΦΑ (''όπου φυσσάει άνεμος'' και... ''μυστικά κονδύλια'').

'Οσοι ζούμε στις ΗΠΑ, ειδικά όσοι ασχολούμεθα, γιά χρόνια, με ΜΜΕ, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τέτοια ''συνέδρια'' έχουν μηδενική απήχηση στην Ουάσιγκτον. Αλλά μπορούν να ''εντυπωσιάσουν'' αφελείς π.χ. στην Ελλάδα, αφού προβάλονται από άσχετα, εξαγοράσιμα και ασοβάρευτα ΜΜΕ Αθηνών και τους διαπλεκόμενους -της παραπληροφόρησης- ανταποκριτές στις ΗΠΑ.

Το ''Οικονομικό Φόρουμ Δελφών'' είναι μία αστεία περίπτωση, αντιγραφής του ''Οικονομικού Φόρουμ Νταβός''. Οι νεοέλληνες, αδύναμοι να πρωτοτυπήσουμε, φροντίζουμε να αντιγράφουμε, όπως π.χ. κάνουν και με εκπομπές τα χαζοκάναλα τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Το ''Φόρουμ Δελφών'', του (''ντήλερ'' αεροπλάνων αμερικάνικων κλπ) Συμεών Τσομώκου, είναι παρέλαση της... ''Νέας Δημοκρατίας''. Συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της ''Νέας Δημοκρατίας'', φυσικά και ο Κούλης. Βάζουν και κανέναν ''φελλό'' της αντιπολίτευσης για αποπροσανατολισμό. Εξυπακούεται ότι ''Καθημερινή'' και ΣΚΑΙ έχουν τον πρώτο λόγο.

Βασικός εκεί ο πολυ-υπουργός Γεωργιάδης. Φανταστείτε την εικόνα: Ο 'Αδωνις, που όλη την ημέρα μιλάει στα τηλεκανάλια Αθηνών, εμφανίζεται και στους Δελφούς, με σοβαροφανές ύφος, ως συνομιλητής με συντονίστρια την άλλη... ''σοβαρή'' του ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη. Τους παρακολουθούν ''τρεις και ο κούκος'', αλλά δεν έχει σημασία. Ας είναι καλά τα εξαγορασμένα ΜΜΕ (παγκόσμια κατάταξη 107) που ομιλούν γιά ''επιτυχία'', γιά εντυπωσιασμό ιθαγενών στην ενδοχώρα.

Το ''Φόρουμ Δελφών'' είναι ουσιαστικά δημιούργημα Αλέξη Παπαχελά, γιά την προώθηση της πολιτικής ΗΠΑ σε Ελλάδα και Βαλκάνια, με Τσομώκο ''βιτρίνα'', χρηματοδότη.

H ''ομάδα'', ο ''δημιουργός-αρχηγός'' και ο ''λαγός λομπίστας''
Διαβάζοντας προσεκτικά άρθρα στην εφημερίδα ''Καθημερινή'' και ειδικά αυτά του διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά, διαπιστώνεις ότι προωθείται (καλυμμένα), η πολιτική των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παγκοσμιοποίηση, Δημοκρατικό Κόμμα (αντιΤραμπ, αντιΠούτιν) και γενικά, συμφέροντα στρατιωτικά, πολιτικά, εμπορικά κλπ των ΗΠΑ.

H ''λαμπρή'' πορεία του κ. Παπαχελά, άρχισε τέλη δεκαετίας '80, όταν, ως φοιτητής στις ΗΠΑ, φρόντισε να ''δικτυωθεί'' με υπουργείο Εξωτερικών και λοιπές ''Υπηρεσίες'' της χώρας, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Και βρήκε τον κατάλληλο μεσολαβητή. Η γνωριμία του με την ''γνωστή λέρα'' Εκκλησίας και Ομογένειας, τον φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσος), καθοριστική.

Ο εκδότης του ''Κ'' από τότε -στην Νέα Υόρκη- ''έβλεπε'' και παρακολουθούσε την ''εξέλιξη'' του ''έγκριτου'', γιά τους αφελείς Ελλαδιστάν, διευθυντή της εφημερίδας ''Καθημερινή'' Αθηνών.

Μεγάλη εντύπωση -με ερωτηματικά- είχε προκαλέσει και η προσπάθεια Αλέξη Παπαχελά, να ξεπλύνει, να ''αγιοποιήσει'' τον μιζολήπτη-αρπακτικό, αρχαιοκάπηλο, αποστάτη, τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό και πατέρα του τώρα πρωθυπουργού, Κων/νο Μητσοτάκη, με το βιβλίο του ''Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ'' (2017).

Ο συγγραφέας, ''παράλειψε'' να ερευνήσει και τα αρχεία της... CIA, αφού θα είχε πρόσβαση, γιά να δει αν ο υμνούμενος Κων/νος Μητσοτάκης ήταν και... έμμισθος πράκτοράς της. Ή θα μπορούσε να ερωτήσει τον συνεργάτη του, τον άλλον ''έγκριτο'' Κύπριο ανταποκριτή, αν εκείνος ήξερε ή είχε δει κάτι, στα αρχεία της ''Υπηρεσίας''. Υποθέτουμε ότι θα του απαντούσε... θετικά.

Η εκτίμηση -λογικά- είναι ότι, ο ''έγκριτος'' Παπαχελάς, γνώριζε περί CIA, αλλά εξεπίτηδες το άφησε απέξω, γιά να εξαπατήσει, παραπληροφορώντας με την ''αγιογραφία'' Κων/νου Μητσοτάκη.

(Θα υπάρξει και συνέχεια)

Γ. Λυκ. -  Φεβ. '24

...........

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δεν κάνει ''δημόσιες σχέσεις'' με τα γραπτά του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (και με προτάσεις, άποψη-γνώμη).

 

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal


kalami.us does not collect any information about your identity in order to use our Digital Properties such as our website or mobile apps. We don't collect your Name, Address, Email Address, or any other contact information.

ΚΑΛΑΜΙ... Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, των ''επώνυμων'', όσων ''καβάλησαν καλάμι''.

 Ο σύνδεσμος είναι απόλυτα ασφαλής: ΕΔΩ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ PayPal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .