Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29

ΗΠΑ: Η...''ψήφος'' ΕλληνοΑμερικανών και λοιπά παραμύθια

Στις εκλογές 3 Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, γιά πρόεδρο, ψήφισαν -περίπου- 160 εκατ. πολίτες, η μεγαλύτερη συμμετοχή σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές. Σε σύνολο πληθυσμού (τότε) 335 εκατομμύρια.

Αν υποθέσουμε ότι 320.000 ήταν πολίτες,

ψηφοφόροι ελληνικής καταγωγής, τότε το ποσοστό τους ήταν 0.2%, μοιρασμένα στους δύο υποψήφιους (Μπάιντεν και Τραμπ). Αναλογικά, έλαβε ο κάθε υποψήφιος 0.1%.

Κι επειδή, γιά κοντά μισόν αιώνα, ζούμε με παραμύθια και ψευτιές, γιά εντυπωσιασμό αφελών στην Ελλάδα, αλληλοκοροϊδευόμενοι, ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι αριθμοί πιστοποιούν ότι η ψήφος των Αμερικανών ελληνικής καταγωγής πολιτών στις ΗΠΑ, είναι ασήμαντη, σχεδόν μηδενική ''καθοριστική των εκλογών'' δύναμη.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, 1.1 εκατομ. πολίτες δήλωσαν ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ. ΔΕΝ είμαστε ούτε 5, ούτε 3 εκατομ., όπως -ψευδόμενα- ισχυρίζονται τα άσχετα και ασοβάρευτα ΜΜΕ Αθήνας ή τυχοδιώκτες ''καραγκιόζηδες-λομπίστες'' και λοιποί, στις ΗΠΑ.

Εξαιτίας της μικρής μετανάστευσης, τα τελευταία 30 χρόνια, ο αριθμός των Αμερικανών ελληνικής καταγωγής, μειώνεται αρκετά ανά δεκαετία.

Στα τέλη της επόμενης δεκαετίας (ή και ενωρίτερα), ελληνική Ομογένεια ΔΕΝ θα υπάρχει στις ΗΠΑ, όπως την γνωρίζαμε ίσαμε σήμερα, δηλαδή με μέλη πολίτες γεννημένους στην Ελλάδα ή πολίτες με άμεσο ενδιαφέρον γιά την Ελλάδα.

Οι ομογενειακές Οργανώσεις μας, τώρα, τυπικά υπάρχουν μόνο με ηλικιωμένους ''ισόβιους παράγοντες'', που ''δεν βγάζουν'' την δεκαετία. Νεότεροι δεν συμμετέχουν.

Τα σχολεία μας, γιά διατήρηση ελληνισμού μέσω γλώσσας ελληνικής, έκλεισαν από την φιλελληνική Αρχιεπισκοπή, η ελληνική γλώσσα καταργήθηκε στις λειτουργίες και τελετές στις εκκλησίες μας πριν 20 χρόνια, οι ενορίες- κοινότητες υπολειτουργούν και την επόμενη δεκαετία αρκετές, δεν θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι, το χρήμα από την πώληση κτιρίων-οικοπέδων ενοριών, ΠΟΥ θα καταλήξει;;; Στην... Τουρκία στο φιλελληνικό Πατριαρχείο;;;

Οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν -ολικά και εγκληματικά- γιά την Ομογένεια ΗΠΑ, μόνο γιά τουρίστες μας ήθελαν. Και τώρα το ''ενδιαφέρον'' τους γιά την δήθεν ψήφο μας, στόχο έχει βασικά το χρήμα του απόδημου Ελληνισμού γιά τα διεφθαρμένα κόμματα Ελλάδας.

Οι θλιβερές ελληνικές κυβερνήσεις, συνεργάστηκαν -άτυπα- με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (θυγατρική επιχείρηση Πατριαρχείου Κων/πολης), γιά την διάλυση της Ομογένειας ΗΠΑ, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα της... Τουρκίας!!!

''Λόμπι'' είχαμε γιά λίγο μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, τέλη δεκαετίας '70. Τώρα δεν έχουμε και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ''λόμπι'' τον κάθε σαχλαμάρα από Σικάγο, που κάνει ''λόμπι'' εμφανιζόμενος στις τηλεοράσεις... Ελλάδας, στοχεύοντας σε... χορηγίες.

Κατά τα υπόλοιπα, υπάρχουν ακόμα αφελείς, ειδικά στην Ελλάδα, που μπορούν να εξαπατούνται από τυχοδιώκτες, ΜΜΕ και πολιτικούς, γιά την δήθεν ''δύναμη των Ελληνοαμερικανών''.

Αλλά η πραγματικότητα των αριθμών, δυστυχώς, καταργεί τα παραμύθια.

''K'' - 22 Φεβ. '24

...........

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δεν κάνει ''δημόσιες σχέσεις'' με τα γραπτά του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (και με προτάσεις, άποψη-γνώμη).

 

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal

 Our email: kalami@kalami.net

kalami.us does not collect any information about your identity in order to use our Digital Properties such as our website or mobile apps. We don't collect your Name, Address, Email Address, or any other contact information.

ΚΑΛΑΜΙ... Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, των ''επώνυμων'', όσων ''καβάλησαν καλάμι''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .