Πέμπτη, Φεβρουαρίου 8

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!! Μετά τις κυβερνητικές φιέστες του ΚΟΥΛΗ, η σκληρή πραγματικότητα: Η έλλειψη πόρων απειλεί τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα

nb_markopoulo_ippiko_kentro

Ο Πρωθυπουργός πρόσφατα εγκαινίασε τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα πολύ σημαντικό έργο, που λύνει χρόνια προβλήματα. Ωστόσο, η μεγάλη εικόνα δεν είναι τόσο ρόδινη –αντιθέτως, οι προκλήσεις για τα δημόσια έργα στην χώρα μας είναι μεγάλες.

Το ζήτημα δεν είναι να προκηρύσσονται έργα που δεν ολοκληρώνονται, όσο και αν η Κυβέρνηση θέλει να δώσει την εικόνα των μεγάλων έργων που αλλάζουν την χώρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα έργα στην χώρα μας, είναι η χρηματοδότησή τους. Και εξηγούμαστε: Έχουν συμβασιοποιηθεί έργα δισ. ευρώ οδηγώντας το ανεκτέλεστο των μεγάλων του κλάδου σε ύψος-ρεκόρ. Ωστόσο, δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τα έργα αυτά. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, αλλά και στα δημόσια ταμεία.

Εν ολίγοις: Το Ταμείο Ανάκαμψης ναι μεν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αύξηση των έργων υποδομών, όμως το ζητούμενο είναι τα έργα αυτά να ξεκινήσουν και να μην αναζητούν στην Κυβέρνηση άλλα προγράμματα για να τα χρηματοδοτήσουν!
Δεν είναι τυχαίο ότι στο αρμόδιο υπουργείο κάνουν λόγο για «εξορθολογισμό». Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει «εξορθολογισμός» στα δημόσια έργα… Και το άλλο θέμα που βαραίνει όμως τις εταιρείες είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. Ο κατασκευαστικός κλάδος υποφέρει από την έλλειψη χεριών, και πολλά έργα βρίσκονται στο «περίμενε», με καθυστερήσεις, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν χέρια να τα ολοκληρώσουν!.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .