Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κρατά τα κλειδιά των μισών πυρηνικών όπλων του πλανήτη, βρίσκεται σε εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση σε ότι αφορά την πνευματική του διαύγεια και αυτό ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμπαθεί ή ότι τις ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, μετά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα, εμφανίστηκε να πηγαίνει εδώ και εκεί, σαν να μην γνωρίζει πού να σταθεί.

Τελικά διάλεξε να σταθεί αριστερά από τον Αμπντάλα και μπροστά από την ιορδανική σημαία.

Κατάφερε μάλιστα να μπερδέψει και τον βασιλιά που τον αναζήτησε με το βλέμμα. «Άλλαξα πλευρά», είπε ο Μπάιντεν πριν πάρει θέση στα αριστερά.

Το συμβάν έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα για τον εντοπισμό απορρήτων εγγράφων στο γραφείο του Μπάιντεν, χωρίς να δικαιολογείται η ύπαρξή τους.

Ο Ρόμπερτ Χουρ που συνομίλησε με τον Μπάιντεν για τη σύνταξη της έκθεσης, τον χαρακτήριζε «ηλικιωμένο άνθρωπο με ασθενή μνήμη».

Σε κάθε περίπτωση όμως περιστατικά όπως αυτό στον Λευκό Οίκο και όσα αναφέρονται στην έκθεση δίνουν επιχειρήματα σε Ρεπουμπλικανούς να χλευάσουν τον Μπάιντεν.