Τρίτη, Φεβρουαρίου 13

ΜΕ 51% ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (σε δημοσκόπηση) η Λεπέν βγαίνει πρόεδρος στην Γαλλία...


Σε αποκλειστική δημοσκόπηση του IFOP, η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού (RN) Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να κερδίσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας έναντι ...του Γκαμπριέλ Αττάλ το 2027. Είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε δημοσκόπηση την εμφανίζει να εξασφαλίζει τη νίκη και να γίνεται πρόεδρος του έθνους.
Στην ίδια δημοσκόπηση, αν αναμετριόταν με τον Édouard Philippe, θα τον ισοφάριζε με το 50% των ψήφων. Η δημοσκόπηση, όπου συγκέντρωσε το 51% των ψήφων έναντι του Αττάλ, ο οποίος είναι ο σημερινός πρωθυπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, έχει μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο στη Γαλλία.

Τον Ιούλιο του 2022, ο πολιτικός επιστήμονας Jérôme Fourquet δήλωσε στην εφημερίδα Le JDD: “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια νίκη της Marine Le Pen το 2027. Πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο του, το Ifop, φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την πρόβλεψη”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να νικήσει για πρώτη φορά τον Γκαμπριέλ Αττάλ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2027, με ποσοστό 51% έναντι 49% του Αττάλ. Η επικεφαλής της ομάδας RN στη γαλλική Εθνοσυνέλευση βρίσκεται επίσης στήθος με στήθος με τον Édouard Philippe, τον σημερινό δήμαρχο της Χάβρης και πρώην πρωθυπουργό, με ποσοστό 50 τοις εκατό στην πρόθεση ψήφου. Επιπλέον, προηγείται κατά πολύ του Jean-Luc Mélenchon, με 64% των αναμενόμενων ψήφων.

Η δημοσκόπηση είναι, μέχρι στιγμής, η πρώτη φορά που σημειώνει τόσο καλές επιδόσεις και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η δημοτικότητά της θα συνεχίσει να αυξάνεται, ειδικά τρία χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίν Λεπέν πέτυχε πρωτοφανές αποτέλεσμα τόσο στον δεύτερο όσο και στον πρώτο γύρο των τελευταίων προεδρικών εκλογών. Πήρε το 42% των ψήφων έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, αποτέλεσμα που έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 17,79% που είχε λάβει ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, στον δεύτερο γύρο το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .