Δευτέρα, Μαρτίου 4

Τέμπη: Πάνω από 1 εκατ. υπογραφές για άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων

 Η συγκινητική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για την κόρη της - Τι θα εξετάσει ο νέος πραγματογνώμονας

Το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος, στο change.org, για την άρση βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ξεπέρασε τις 1.000.000 υπογραφές.

Πριν λίγο καιρό, η Μαρία Καρυστιανού ξεκίνησε

αυτήν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών προσώπων που ευθύνονται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο “Τέμπη 2023” αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρεται στο ψήφισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκινητική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού με την κόρη της

Η Μαρία Καρυστιανού ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media και απευθύνονταν  στην αδικοχαμένη κόρη της.

Συγκεκριμένα, έλεγε: «Ένας χρόνος Μάρθη μου, φως μου….

μου λένε ότι έγινες άγγελος, να μην στενοχωριέμαι …

πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή…

ότι είσαι συνέχεια δίπλα μου, να μάθω να σε αισθάνομαι….

ίσως…..να είναι έτσι ….αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.

Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας».


ίσως…..να είναι έτσι ….αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.

Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας».

Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη στο μοιραίο τρένο

Νέο πραγματογνώμονα ορίζει ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Σωτήρης Μπακαίμης ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή που αφορά στην έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ως σήμερα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Μάλιστα, εξετάζεται και η αποστολή βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί να διερευνήσει ποιες ουσίες υπήρχαν και αν συνέβαλαν στην τραγωδία.

Η παραπάνω απόφαση του δικαστικού λειτουργού έρχεται κατόπιν των αντικρουόμενων συμπερασμάτων μεταξύ της πραγματογνωμοσύνης που έγινε με εντολή του ανακριτή κι εκείνης του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από τους συγγενείς θυμάτων.

Επιπλέον, εξετάζεται από τον ανακριτή και το αίτημα που αφορά στην αποστολή βίντεο σε εργαστήριο του Λονδίνου, στα οποία είχε καταγράφει η φόρτωση των τρένων αλλά όπως διαπιστώθηκε σε αυτά έγινε επανεγγραφή με συνέπεια να σβηστούν τα επίμαχα σημεία.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει δυνατότητα επανάκτησης του υλικού.

 https://www.zougla.gr/greece/tebi-pano-apo-1-ekat-ypografes-gia-arsi-asylias-politikon-prosopon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .