Δευτέρα, Μαρτίου 4

Σαπούνια γιαχνί, σαμπουάν στη σούβλα*

Του Παναγιώτη Λιάκου

Τα σούπερ μάρκετ με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους έντεκα. Τα δισεκατομμύρια που έχουν βγάλει μπορούν να φανούν αρκετά ακόμα και στον πιο λιμασμένο για χρήμα τοκογλύφο σε Ανατολή

και Δύση. Το ράλι της ακρίβειας, κυρίως στα τρόφιμα, ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου –  αρχές Οκτωβρίου του 2021, γεμάτο τετράμηνο δηλαδή, πριν από το ξέσπασμα του ρωσοουκρανικού πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. Είναι τέτοιο το οικονομικό γδάρσιμο που έχει υποστεί ο καταναλωτής, ώστε τα περισσότερα τυριά κοντεύουν το εικοσάευρο ανά κιλό, το κέτσαπ, από εκεί που είχε το πολύ κάνα δίευρο, ξεπέρασε τα τέσσερα ευρώ, η τιμή του κρέατος και των ψαριών έχει φτάσει στο Διάστημα, πολλά ζυμαρικά διπλασίασαν τιμή και δεν συμμαζεύεται.

Και τώρα κορδώνεται η κυβέρνηση διότι οι τιμές μειώνονται κατά 18,1% στις παιδικές πάνες, 17% στα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα, και στα καθαριστικά παντός είδους 15,8%. Δηλαδή, «μην το πιείτε, λουστείτε!», όπως έλεγε κι η παλιά διαφήμιση για τα σαμπουάν που περιείχαν και ολίγη μπίρα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά στην αποστολή της να δουλεύει ψιλό γαζί τούς ψηφοφόρους της και να εκμεταλλεύεται όσο δεν πάει τους υπολοίπους.

Από τη μια, άφησε τους μεγαλοκαρχαρίες να σολάρουν επί δύο και πλέον χρόνια, και τώρα πανηγυρίζουν και η ίδια και οι μιντιακοί ψιττακοί της επειδή «τιθασεύει» την ακρίβεια! Κι αν κάποιος θέλει να βάλει ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι του, έχει επιλογές. Θα μαγειρέψει μια φτηνή (εννοείται αχρησιμοποίητη) παιδική πάνα, αφού πρώτα την τσιγαρίσει σε σαμπουάν μπίρας, και θα τη σερβίρει με σάλτσα χλωρίνης.

Φυσικά, η προαναφερθείσα συνταγή είναι δηλητηριώδης και εντελώς εκτός λογικής. Ομοίως δηλητηριώδης και εκτός λογικής είναι η κυβερνητική προπαγάνδα για τη «μάχη» εναντίον της ακρίβειας.

*Όποιος ενδιαφέρεται για τις μοναδικές συνταγές για σαπούνια (κατά προτίμηση, πράσινα) γιαχνί και σαμπουάν στη σούβλα μπορεί να τις ζητήσει από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

https://www.antinews.gr/51173/oikonomia/sapoynia-giachni-sampoyan-sti-soyvla/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .