Πέμπτη, Μαρτίου 7

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: "Ο ΔΟΥΚΑΣ έδωσε δωρεάν για άλλα 5 χρόνια το "Φρουραρχείο Αθηνών" στην ΜΚΟ του Σόρος..."

Η δημοτική παράταξη της Ελένης Παπαδόπουλου στην Αθήνα, καταγγέλλει ότι η παρούσα δημοτική αρχή του Χάρη Δούκα, σε συνεργασία με την δημοτικ...


Η δημοτική παράταξη της Ελένης Παπαδόπουλου στην Αθήνα, καταγγέλλει ότι η παρούσα δημοτική αρχή του Χάρη Δούκα, σε συνεργασία με την δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη παραχώρησαν δωρεάν έναν ολόκληρο όροφο του Φρουραρχείου Αθηνών και επιπλέον χώρους έκτασης άνω των 700 τ.μ. στη ΜΚΟ Solidarity Now, παράρτημα του Open Society Foundation του Σόρος!

Όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Η Αθήνα ΜΑΣ» , ο όροφος του κτιρίου είχε ήδη παραχωρηθεί από το 2013 από τον τότε δήμαρχο Καμίνη. Ανταποδοτικά τότε η εν λόγω ΜΚΟ έδωσε 600 χιλιάδες ευρώ – όπως ισχυρίστηκε – για να ανακαινίσει τον χώρο. Ωστόσο ουδέποτε πλήρωσε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, οι οποίοι επί δέκα χρόνια επιβάρυναν τους δημότες.

Με μία σκανδαλώδη συμφωνία και χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο για τον Δήμο, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη της Ελένης Παπαδόπουλου, ο κ. Δούκας παρατείνει την δωρεάν χρήση για άλλα πέντε χρόνια. Η Solidarity δηλαδή κάνει δωρεάν χρήση δημοτικής περιουσίας για δεκαπέντε χρόνια, παρά τις κρατικές και μη επιχορηγήσεις εκατομμυρίων που έχει δεχτεί. Ο κ. Δούκας καθιστά επίσης εταίρο του Δήμου σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης τον κ. Σόρος και μία ΜΚΟ του με αντεθνικό και πολιτικό ρόλο, καθώς οι φιλοσκοπιανές θέσεις του εν λόγω επιχειρηματία, ο ρόλος του σε παιχνίδια κερδοσκοπίας και στην λαθρομετανάστευση είναι γνωστός τοις πάσι, εκτός από την παρούσα δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η θέση δε του προέδρου του Solidarity Now ως διευθυντή σε εταιρεία real estate ουδόλως προβλημάτισε όσους από τις δύο δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν την απαράδεκτη συμφωνία, όπως ουδόλως τους προβλημάτισε το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει κανέναν έλεγχο στις δράσεις της ΜΚΟ. 
Η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Δούκα και η παράταξη του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έτρεξε λίγο πριν τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2023, να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Solidarity Now, έσπευσαν να κατοχυρώσουν την απαράδεκτη αυτή συμφωνία. Όπως τονίζει η παράταξη «Η Αθήνα ΜΑΣ», η δημοτική περιουσία και η Αθήνα δεν μπορεί να μετατρέπονται σε τσιφλίκι των ΜΚΟ και πρέπει επιτέλους ο Δήμος να σεβαστεί τα χρήματα και την περιουσία των δημοτών.

Αναλυτικά η καταγγελία:
H δημοτική παράταξη «Η Αθήνα ΜΑΣ» καταγγέλλει την παρούσα δημοτική αρχή του κ. Δούκα, η οποία σε συνεργασία με την δημοτική παράταξη του κ. Μπακογιάννη παραχώρησαν δωρεάν έναν ολόκληρο όροφο του Φρουραρχείου Αθηνών και επιπλέον χώρους έκτασης άνω των 700 τ.μ. στη ΜΚΟ Solidarity Now, παράρτημα του Open Society Foundation του Σόρος.
Ο όροφος του κτιρίου είχε ήδη παραχωρηθεί από το 2013 από τον τότε δήμαρχο Καμίνη. Ανταποδοτικά τότε η εν λόγω ΜΚΟ έδωσε 600 χιλιάδες ευρώ – όπως ισχυρίστηκε - για να ανακαινίσει τον χώρο. Ωστόσο ουδέποτε πλήρωσε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, οι οποίοι επί δέκα χρόνια επιβάρυναν τους δημότες.
Με μία σκανδαλώδη συμφωνία και ΧΩΡΙΣ κανένα χρηματικό αντίτιμο για τον Δήμο ο κ. Δούκας παρατείνει την δωρεάν χρήση για άλλα πέντε χρόνια. Η Solidarity δηλαδή κάνει δωρεάν χρήση δημοτικής περιουσίας για δεκαπέντε χρόνια, παρά τις κρατικές και μη επιχορηγήσεις εκατομμυρίων που έχει δεχτεί. Ο κ. Δούκας καθιστά επίσης εταίρο του Δήμου σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης τον κ. Σόρος και μία ΜΚΟ του με αντεθνικό και πολιτικό ρόλο, καθώς οι φιλοσκοπιανές θέσεις του εν λόγω επιχειρηματία, ο ρόλος του σε παιχνίδια κερδοσκοπίας και στην λαθρομετανάστευση είναι γνωστός τοις πάσι, εκτός από την παρούσα δημοτική αρχή.
Η θέση δε του προέδρου του Solidarity Now ως διευθυντή σε εταιρεία real estate ουδόλως προβλημάτισε όσους από τις δύο δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν την απαράδεκτη συμφωνία, όπως ουδόλως τους προβλημάτισε το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει κανέναν έλεγχο στις δράσεις της ΜΚΟ.
Η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Δούκα και η παράταξη του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έτρεξε λίγο πριν τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2023, να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Solidarity Now, έσπευσαν να κατοχυρώσουν την απαράδεκτη αυτή συμφωνία.
Η δημοτική περιουσία και η Αθήνα δεν μπορεί να μετατρέπονται σε τσιφλίκι των ΜΚΟ.
Ας σεβαστεί επιτέλους ο Δήμος τα χρήματα και την περιουσία των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .