Δευτέρα, Μαρτίου 11

Μας πάνε σε πόλεμο! Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αγορά περισσότερων όπλων!

 Μας οδηγούν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με Όργουελικες μεθόδους!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την Τρίτη τρόπους ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τη βιομηχανία όπλων της, ώστε να μπορέσει να στραφεί σε «τρόπο οικονομίας πολέμου» ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Τιερί Μπρετόν, ο Ευρωπαίος επίτροπος βιομηχανίας, θα παρουσιάσει προτάσεις για να ενθαρρύνει τις χώρες της ΕΕ να αγοράσουν περισσότερα όπλα από κοινού από ευρωπαϊκές εταιρείες και να βοηθήσει τέτοιες εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ.

«Πρέπει να αλλάξουμε το παράδειγμα και να περάσουμε σε κατάσταση πολεμικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία πρέπει να αναλάβει περισσότερους κινδύνους, με την υποστήριξή μας», δήλωσε ο Μπρετόν, κάνοντας προεπισκόπηση του πακέτου προτάσεων. Ο Μπρετόν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Γαλλικής εταιρείας τεχνολογίας, είπε επίσης ότι η πιθανότητα μιας άλλης προεδρικής θητείας των ΗΠΑ για τον Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος αμφισβήτησε τις δεσμεύσεις της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατευθεί.

«Στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τη δική της, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών των συμμάχων μας κάθε τέσσερα χρόνια», είπε ο Μπρετόν.
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΕ υποστηρίζουν ότι οι καθαρές εθνικές προσπάθειες είναι λιγότερο αποτελεσματικές και θέλουν τα όργανα της ΕΕ να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην αμυντική βιομηχανική πολιτική.

Οι αναλυτές λένε ότι ο πόλεμος κατέστησε σαφές ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία δεν ήταν καλά προετοιμασμένη για ορισμένες σημαντικές προκλήσεις, όπως μια ξαφνική αύξηση της ζήτησης για μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών πυροβολικού.

Οι προτάσεις του Μπρετόν περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής έκδοσης του σχεδίου πωλήσεων στρατιωτικών στο εξωτερικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν άλλες κυβερνήσεις να αγοράζουν από αμερικανικές εταιρείες όπλων. Μια άλλη πρόταση θα επέτρεπε στην ΕΕ να υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες όπλων να δώσουν προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές παραγγελίες σε περιόδους κρίσης.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ έχει ήδη συζητήσει το θέμα και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton κατά την άτυπη υπουργική σύνοδο της ΕΕ.

Πρώτα ζήτησαν από τα νοσοκομεία να είναι έτοιμα για συνθήκες πολέμου και τώρα έρχεται η νέα… πρόταση! Απόλυτη συσκότιση αναφορικά με τα ρωσικά ΜΜΕ, εξοβελισμός του ρωσικού πολιτισμού, μας οδηγούν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με Όργουελικες μεθόδους.

 https://www.newsbreak.gr/kosmos/570051/mas-pane-se-polemo-protasi-tis-eyropaikis-epitropis-gia-agora-perissoteron-oplon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .