Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές πλησιάζουν (αν και απομένουν ακόμα επτά μήνες) και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει σαφές προβάδισμα στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων σε όλες τις Πολιτείες «κλειδιά», με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή στις σφυγμομετρήσεις να λαμβάνει 312 εκλέκτορες

έναντι 222 του Τζο Μπάιντεν.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει το νούμερο αυτό (τουλάχιστον δημοσκοπικά), σημειώνεται ότι για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος των ΗΠΑ χρειάζεται 270 εκλέκτορες.

Σε ό,τι αφορά την ψήφο σε εθνικό επίπεδο πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ, προηγείται του Τζο Μπάιντεν με διάφορες που κυμαίνονται από δύο μέχρι πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτή η ψήφος όμως δεν είναι καθοριστική για να κερδίσει κάποιος την προεδρία, σημασία έχει ποιος κερδίζει τις σημαντικές Πολιτείες καθώς ο πρόεδρος εκλέγεται από τους πρωτίστως από τους εκλέκτορες και εμμέσως από τους ψηφοφόρους.

Οι φετινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται μείζονος σημασίας για όλο τον κόσμο καθώς πολλοί πιστεύουν πως μία επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο θα φέρει τον τερματισμό του πολέμου της Ουκρανίας που πλέον απειλεί όλο τον πλανήτη και αλλά θα φέρει και μία επαναφορά στην κοινή λογική.