Κυριακή, Μαρτίου 17

Επτασφράγιστο μυστικό σε ποιον έχει ασκηθεί δίωξη

 Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως εάν αποκαλυφθεί η ταυτότητά του μπορεί να κινδυνέψει η σωματική του ακεραιότητα - «Δικαίωση για τον Όλιβερ και για μένα» τονίζει στη «Ζούγκλα» η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι - Τι λέει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Eξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του θανάτου του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Όπως έχει αποκαλύψει ήδη η «Ζούγκλα» από την Παρασκευή 15 Μαρτίου, η αρμόδια εισαγγελική Αρχή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική πράξη σε φυσικό πρόσωπο ενώ έχει παραγγελθεί κύρια ανάκριση.

Το γεγονός αυτό αλλάζει προσωρινά τα δεδομένα αφού απομακρύνεται το σενάριο ότι το χάσκι πέθανε έπειτα από επίθεση αγέλης σκύλων ή άγριων ζώων.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης που τον Δεκέμβριο του 2023 συγκλόνισε το πανελλήνιο, είχε κινητοποιηθεί και το ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθεί το τι ακριβώς είχε συμβεί αφού ακόμα και οι κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο διαφωνούσαν μεταξύ τους για τα αίτια θανάτου.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής κρατείται επτασφράγιστο μυστικό κατά ποιου φυσικού προσώπου έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Εισαγγελέα, με νομικούς κύκλους να προβληματίζονται πως εάν μαθευτεί, το κατηγορούμενο άτομο μπορεί να «κινδυνέψει».


Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με την δικηγόρο του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Έφη Γρανιτσιώτη η οποία επιβεβαίωσε την είδηση για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένου προσώπου.

Τώρα έρχεται η σειρά του ανακριτή όπου αναμένεται να καλέσει μεταξύ άλλων και το κατηγορούμενο πρόσωπο να απολογηθεί και θα κρίνει, αφού λάβει τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, για το εάν θα παραμείνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή θα οδηγηθεί στις φυλακές. Όμως – όπως επισημαίνουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι – μπορεί κατά την ανάκριση να προκύψει κάτι άλλο παρόλο που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η υπόθεση του θανάτου του χάσκι  είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα έπειτα από τις καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων αλλά και από τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του σκύλου πως το άτυχο ζώο κακοποιήθηκε και βιάστηκε από άνθρωπο και οι Αρχές προσπαθούν τα το συγκαλύψουν.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ μίλησε αποκλειστικά τότε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και αποκάλυψε όλα όσα έγιναν:

 

https://www.zougla.gr/greece/eptasfragisto-mystiko-se-poion-echei-askithei-dioxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .