Τετάρτη, Μαρτίου 6

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στην Οδησσό -Γιατί πήγε στον Β.Ζελένσκι, πότε κανονίστηκε – Υποσχέθηκε στρατιωτική ενίσχυση

 Τι αναφέρουν οι διαρροές

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στην Οδησσό -Γιατί πήγε στον Β.Ζελένσκι, πότε κανονίστηκε – Υποσχέθηκε στρατιωτική ενίσχυση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την επιθυμία εδώ και καιρό να επισκεφθεί την Οδησσό, προκειμένου να απευθύνει μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, καθώς και μήνυμα προς το ελληνικό στοιχείο της Ουκρανίας, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ελληνικής παιδείας της Διασποράς και έδρα της Φιλικής Εταιρείας, σύμβολο των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες.

Η επίσκεψη, η οποία είχε συμφωνηθεί στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, στο τέλος Ιανουαρίου, οργανώθηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια αναζητήθηκε η κατάλληλη ημερομηνία, μέσω διπλωματικών διαύλων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της Ελλάδας να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Οδησσού, το ιστορικό κέντρο της οποίας ανακηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2023 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς και ομογένειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία, τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, που θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και χωρίς να αποδυναμωθούν οι αμυντικές ικανότητες της χώρας μας.


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/episkepsi-k-mitsotaki-stin-odisso-giati-pige-ston-v-zelenski-pote-kanonistike-yposxethike-stratiotiki-enisxysi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .