Πέμπτη, Μαρτίου 21

Μ.Καρυστιανού και Π.Ασλανίδης ζητούν την άρση της ασυλίας των Κ.Αχ.Καραμανλή και Χ.Σπίρτζη

 Από μόνος του έπρεπε να ζητήσει άρση ασυλίας ο Καραμανλής αν τα είχε κάνει όλα σωστά και δε φοβόταν, γιατί δεν το κάνει;

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Οι Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης ζητούν την άρση της ασυλίας των πρώην Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, για το έγκλημα στα Τέμπη.

Επίσημο αίτημα στο Προεδρείο της Βουλής κατέθεσαν οι Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, με το οποίο ζητούν να αρθεί η ασυλία των δύο πρώην υπουργών, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη.

Μεταξύ άλλων, στο αίτημα αναφέρεται πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απουσιάζει από τη συζήτηση και την ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.


πηγη

https://www.epilekta.com/2024/03/blog-post_53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .