Τρίτη, Μαρτίου 12

Παρέα φίλων χτίζει μια μικρή πόλη για να ζει ο ένας κοντά στον άλλο

 


Πώς θα θέλατε να περάσετε τη ζωή σας μετά τη συνταξιοδότησή σας; Μήπως, στο χωριό σας ή σε κάποιο νησί; Απομονωμένες ή.. παρέα με φίλους και οικογένεια; Για μερικούς φίλους από το Τέξας, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη και απλή.

Θέλουν να περάσουν τα χρόνια με τη δουλειά τους μαζί. Γι’ αυτό έδωσαν υπόσχεση πριν από 30 χρόνια, πως θα τα καταφέρουν. Και την έκαναν πραγματικότητα.

Tέσσερα ζευγάρια αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μικροσκοπική πόλη για τους ίδιους, ώστε να είναι πιο κοντά ο ένας στον άλλον και πιο κοντά στη φύση.

Έξω από το Όστιν του Τέξας, έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα γνωστή ως “Llano Exit Strategy”, η οποία αποτελείται από τέσσερα μικροσκοπικά σπιτάκια που βλέπουν στον ποταμό Llano.

Πάνω από αρκετά ποτήρια κρασί και δείπνα, συζήτησαν τις επιλογές τους, οι οποίες κυμαίνονταν από την αγορά ενός στόλου ακριβών τροχόσπιτων Airstream μέχρι την αγορά ενός κομματιού γης στην ακτή του Τέξας, η οποία είναι επίσης δαπανηρή και μακριά από κάποια κεντρική πόλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Outside.

Τρία από τα τέσσερα ζευγάρια διέμεναν στο Όστιν, οπότε η «στρατηγική εξόδου» τους έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση 90 λεπτών από την πόλη, αλλιώς η επίσκεψη και η επίβλεψη των οικιών θα ήταν δύσκολη.

Ο χώρος διαβίωσης έπρεπε να είναι ευρύχωρος, ώστε τα τέσσερα ζευγάρια να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί, αλλά να έχουν και τον δικό τους χώρο. Προτεραιότητα ήταν η κατασκευή να ήταν φιλική προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Jodi Zipp, η οποία έκανε την αναζήτηση με τον σύζυγό της, Fred, ήθελαν ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να περνούν πολύ χρόνο μαζί τρώγοντας, πίνοντας και κάνοντας παρέα, αλλά και να απομονώνονται όταν έπρεπε να απομακρυνθούν από την παρέα.

Τον Μάρτιο του 2011, η ομάδα αγόρασε 10 στρέμματα γης στον ποταμό Llano και συμβουλεύτηκε τον αρχιτέκτονα Matt Garcia για να συζητήσει τα πιθανά σχέδια.

Ο Garcia πρότεινε μια μικροσκοπική πόλη με μικρά, φιλικά προς το περιβάλλον σπιτάκια. Κάθε ένα από τα μικροσκοπικά σπίτια 37 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία κόστισαν περίπου 40.000 δολάρια, κατασκευάστηκε με έναν όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Τα σπίτια έχουν τοίχους που εμποδίζουν τη θερμότητα της έρημου του Τέξας το καλοκαίρι, κεκλιμένες στέγες με βαρέλια νερού που μπορούν να συγκρατήσουν έως και 5.000 γαλόνια βρόχινου νερού και μονωμένα παράθυρα. Το κόντρα πλακέ χρησιμοποιήθηκε για τους εσωτερικούς χώρους, καθώς είναι προσιτό στην τιμή και δημιουργεί μια ζεστή και ευρύχωρη αίσθηση.

Κάθε ένα από αυτά διαθέτει μία κρεβατοκάμαρα, κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι.

Δίπλα από τις κατοικίες, υπάρχει ένα κοινόχρηστο κτίριο 1.500 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο διαθέτει μια κουζίνα και τραπεζαρία, δορυφορική τηλεόραση 60 ιντσών, wi-fi, μια κουκέτα, ένα πλήρες μπάνιο και ένα άνετο σαλόνι και ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι.

Έκτοτε επισκέπτονταν πολύ συχνά το σημείο και πλέον ορισμένοι ζουν εκεί. Ο χώρος, πλέον, διατίθεται και για ενοικίαση, ενώ υπάρχει και ξενώνας για όποιον θέλει να τον επισκεφθεί.

 

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram @explorellano

https://www.marieclaire.gr/

https://taxalia.blogspot.com/2024/02/blog-post_705.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .