Σάββατο, Απριλίου 13

Δημοσκόπηση: Πέφτει η ΝΔ – Κλείνει η «ψαλίδα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Νικητής ο «Κανένας»

Χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB

Την ώρα που θριαμβεύει, για μία ακόμη φορά, ο «Κανένας» ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να εισπράττει τη

δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς καταγράφει μεγάλη κάμψη στην εμπιστοσύνη της κοινωνίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές (με αναγωγή στο σύνολο), η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 31,3% (από 36,2%), πράγμα που σημαίνει ότι χάνει 4,9 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,9% (από 11,4%), ανεβαίνοντας κατά 4,5 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα με ποσοστό 13,4% (από 12,5%), κερδίζοντας δηλαδή μόλις 0,9%.

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση – μπροστά από το ΚΚΕ, που συγκενρώνει 8,1% – η Ελληνική Λύση με 9,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,3%, ενώ η Νέα Αριστερά καταγράφει 3,8%.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι όπως προκύπτει από την ανάλυση των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο ήταν 24,8%, ενώ σήμερα είναι 15,9%, δηλαδή υπάρχει κλείσιμο της «ψαλίδας» κατά 8,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,7%, το ΠΑΣΟΚ με 10,7%, η Ελληνική Λύση με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,4% και η Νέα Αριστερά με 3%.

Το σύνολο των αναποφάσιστων, πάντως, σε συνδυασμό με όσους απάντησαν «λευκό/άκυρο/αποχή», ανέρχεται στο 20%.

Πρώτος ο Κανένας

Εξακολουθεί να θριαμβεύει ο…. «Κανένας» με 29,9%, «ανεβασμένος» κατά 3,3 μονάδες, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον ακολουθεί δεύτερος συγκεντρώνοντας 27,5% και καταγράφοντας πτώση κατά 1,4%.

Τρίτος στη δημοφιλία, με δεδομένο ότι πρώτος είναι ο «Κανένας», έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και τέταρτος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αβάσιμο» το αίτημα Κασσελάκη για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει πως είναι «αβάσιμο» το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, να ζητήσει τη διενέργεια εκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, σε ποσοστό 59,4%.

Αντίθετα, το 29% απάντησε πως είναι βάσιμο το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.in.gr/2024/04/04/politics/epikairotita/dimoskopisi-peftei-nd-kleinei-psalida-ton-syriza-trito-pasok-nikitis-o-kanenas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .