Σάββατο, Απριλίου 13

Παρελάσεις, ΗΠΑ...Παραμένουμε ανιστόρητοι / εμβόλια (μίζες)

 Ελληνικές παρελάσεις, ΗΠΑ... Παραμένουμε ανιστόρητοι

Πρέπει να το παραδεχτούμε... Παραμένουμε απαίδευτοι-ανιστόρητοι, ανεπίδεκτοι μάθησης.

Γιά δεκαετίες διοργανώνουμε στις ελληνικές παροικίες ΗΠΑ, παρελάσεις, με συμμετοχή σχολείων, συλλόγων, ενοριών, Οργανώσεων κλπ, γιά να τιμήσουμε -υποτίθεται -την επέτειο έναρξης της Επανάστασης 1821.

Μπορεί η Επανάσταση -μετά 400 χρόνια σκλαβιάς- να άρχισε στην Τσίμοβα (τώρα ονομάζεται Αρεόπολη) Λακωνίας, 17 Μαρτίου 1821, αλλά εμείς, ως 'Εθνος νεοραγιάδων, ανιστόρητων, επιμένουμε σε ότι μας επέβαλε το ''παπαδαριό'': Επέτειος 25 Μαρτίου 1821, με την... (δήθεν) αγία Λαύρα. Και σιγά σιγά, ο... Ευαγγελισμός με... κρίνους, μπήκε πάνω από την Επανάσταση και τις θυσίες των αγωνιστών της, που ελευθέρωσαν την (μετέπειτα) Ελλάδα.

Ας παραβλέψουμε το θλιβερό γεγονός, που ως 'Εθνος μας ντροπιάζει, ότι οι ήρωες, οι αγωνιστές του 1821, είναι ακόμα... αφορισμένοι(!!!) από το φιλελληνικό ''οικουμενικό Πατριαρχείο'', το τουρκικό εμπορικό 'Ιδρυμα στην Κων/πολη, γιά να δούμε τι εορτάζουμε, τι τιμούμε με τις ετεροχρονισμένες παρελάσεις μας, ανά τις ελληνικές παροικίες.

Οι παρελάσεις ΠΟΤΕ δεν γίνονται την πλησιέστερη με 25 Μαρτίου, Κυριακή. Η Αρχιεπισκοπή (ΗΠΑ), κατάφερε να μας κάνει υπάκουους νεοραγιάδες, που ούτε την εθνική μας επέτειο τιμούμε σωστά. Με την πάροδο των χρόνων η φιλελληνική Αρχιεπισκοπή (άσχετα αν ονομαζεται ''Ελληνική''), προβάλει τον... Ευαγγελισμό περισσότερο και λιγότερο την επέτειο έναρξης της Επανάστασης.

Εφέτος, 2024, ούτε μία παρέλαση Κυριακή 24 Μαρτίου. Απαγόρευσε η Αρχιεπισκοπή, επειδή ήταν... Κυριακή Ορθοδοξίας. Και τα ''δουλοπρεπή ανθρωπάκια'' των Οργανώσεων που διοργανώνουν τις παρελάσεις, το δέχτηκαν, αδιαμαρτύρητα, πιστοποιώντας το χαμηλό τους επίπεδο.

Στην Νέα Υόρκη, όπου χρόνο με τον χρόνο η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, κατάντησε ''τουρκομπαρόκ'' με περιπατητές, ολίγους θεατές και ''γραφικότητες Κατσιματίδη'', η διοργανώτρια διαλυμένη Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων, την ορίζει γιά Απρίλιο ή Μάϊο, εξαιτίας... κακού καιρού (κρύο, υποτίθεται).

Βορειότερα, όπου το κρύο είναι πιό δυνατό (Καναδά), οι παρελάσεις γίνονται την πλησιέστερη Κυριακή με 25 Μαρτίου, χωρίς να έχει λόγο και παρέμβαση η εκεί ελληνική Αρχιεπισκοπή.

H έλλειψη γνώσης της ιστορίας μας, είναι περισσότερο αισθητή στην Νέα Υόρκη, όπου η παρέλαση κατάντησε κακιάς μορφής ''εμποροπανήγυρις''.

Ενδεικτικό το γεγονός, ότι, ενώ καλούν ως ''τελετάρχες'' πολιτικούς και επιχειρηματίες, ως άσχετοι, ουδέποτε κάλεσαν τον δήμαρχο της πόλης ''Ελλάδα'' (Greece), στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που πήρε το όνομα Ελλάδα (Μάρτιο 1822), γιά ''να τιμήσει την Επανάσταση 1821 και ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα'', ενώ τα σχολεία της έχουν ελληνικά ονόματα (π.χ. Αθηνά).

Αλλά το πλέον γελοίο της όλης υπόθεσης, που πιστοποιεί πόσο κομπλεξικοί-ανιστόρητοι είναι οι διοργανωτές, ευρίσκεται στο θέμα των παρελάσεων.

Ομιλούν και διαφημίζουν ότι τιμούμε την... ''ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας'' (Greek or Hellenic Independence''(!!!). 'Ιδια ονομασία σε όλες τις παροικίες μας, ακόμα και στην τελετή στον Λευκό Οίκο. Η πλέον ηλίθια ονομασία, ανιστόρητων.

Αλλά, θα πείτε, ακόμα και ο ανιστόρητος πρωθυπουργός Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης, μίλησε και έγραψε (2020, αναφερόμενος στην επέτειο 200 χρόνων τον 2021), γιά ''25 Μαρτίου, ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας'' και τον περιέλαβε άσχημα το ''ΚΑΛΑΜΙ'' (μετά ξύπνησαν και ΜΜΕ στην Αθήνα).

Θα έπρεπε όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι ''διοργανωτές'' στην Ομογένεια, να γνώριζαν τα βασικά:

Η Επανάσταση, που άρχισε 17 Μαρτίου 1821, οδήγησε στην ανεξαρτησία με την δημιουργία κράτους Ελλάδα, 9 χρόνια αργότερα (''Πρωτόκολλο του Λονδίνου'', 3 Φεβρουαρίου 1830).

Περαστικά μας...

Σημ. 1: Η παρέλαση στην Νέα Υόρκη εξευτελίστηκε και ''καπελώθηκε'' από την Αρχιεπισκοπή.

Σημ. 2: Η απόλυτη ξεφτίλα στο Σικάγο... Η εκεί διαλυμένη Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων, έκανε τελετάρχες παρέλασης (7 Απρ. '24) τον αρχιεπίσκοπο και τον τοπικό μητροπολίτη. Αν ζούσαν οι ήρωες του '21, αντί για Οθωμανούς, θα κυνηγούσαν νεοέλληνες ανιστόρητους ''καραγκιόζηδες'' νεοραγιάδες. Λίγος κόσμος, λιγότεροι παρελαύνοντες, εξαιτίας κακοκαιρίας (δυνατή βροχή, αέρας). Ακόμα και ο... Θεός νευρίασε με την παρουσία Ελπιδοφόρου και Ναθαναήλ.

-- Μικρές, βαρετές και οι παρελάσεις -7 Απριλίου- σε Φιλαδέλφεια και Βοστώνη.

Γ. Λυκ. - 8 Απρ. '24

...........

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δεν κάνει ''δημόσιες σχέσεις'' με τα γραπτά του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (και με προτάσεις, άποψη-γνώμη).

 

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal



ΚΑΛΑΜΙ... Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, των ''επώνυμων'', όσων ''καβάλησαν καλάμι''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .