Πέμπτη, Απριλίου 18

ΚΑΝΟΥΝ ...δημοψήφισμα οι δικηγόροι της Αθήνας

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας και την ίδρυση 5 περιφερειακών Πρωτοδικείων στο Νομό Αττικής από τη...
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας και την ίδρυση 5 περιφερειακών Πρωτοδικείων στο Νομό Αττικής από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.Οι δικηγόροι της Αθήνας διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος δικαστικός χάρτης που αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους ΔΣΑ αποφασίστηκε :

* Η διενέργεια δημοψηφίσματος κατά τον Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 138 παρ. 3) όπως είχε αποφασίσει ο ΔΣΑ και τον Ιούνιο του 2018 αντιδρώντας στην νομοθετική πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, και

*Η αποχή από όλες τις πολιτικές υποθέσεις τη Δευτέρα 22/4/2024 καθώς και την ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή.

Το δημοψήφισμα σχετικά με το με αν αποδέχονται οι δικηγόροι Αθηνών την δημιουργία περιφερειακών πρωτοδικείων σύμφωνα με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, θα διεξαχθεί με μυστική ψηφοφορία από την επόμενη Δευτέρα 22.4.2024 μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 29.4.2024 (οπότε και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα), τόσο με ηλεκτρονικά μέσα, όσο και με φυσική παρουσία.

 https://www.press-gr.com/2024/04/blog-post_7486.html

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .