Τρίτη, Απριλίου 16

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ! Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο ...«ΚΑΝΕΝΑΣ»

Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 12,5% σε δημοσκόπηση της ετ...


Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 12,5% σε δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, για τον τηλεοπτικό σταθμό «Attica».
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 25,5% και λαμβάνει την πρώτη θέση. Στη δεύτερη βρίσκεται με 13% ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11%, η Ελληνική Λύση κατατάσσεται τέταρτη με 8,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νέα Αριστερά στο 3,5% και στο 3% η «Νίκη».

Ο Κανένας για ακόμη μια φορά, παίρνει… κεφάλι έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων

Εκτός ευρωβουλής μένουν το ΜέΡΑ25 με 2%, όπως και οι «Δημοκράτες» (κόμμα Λοβέρδου), Φωνή Λογικής (κόμμα Λατινοπούλου) και Σπαρτιάτες με 1,5%. Στο 1% καταγράφεται ο «Κόσμος».
Συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό, τον Ιανουάριο του 2024, η ΝΔ υποχωρεί 4,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφει άνοδο 2,5% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χάνει 2 μονάδες.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, η έρευνα εμφανίζει τη ΝΔ να κινείται από 28 έως 32%, τον ΣΥΡΙΖΑ από 13,5 έως 16,5%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από 11,5 έως 14,5%, την Ελληνική Λύση από 9 έως 11% και το ΚΚΕ από 8 έως 10%. Κατά την εκτίμηση της δημοσκοπικής εταιρείας, 3,5 έως 5% είναι το εύρος της επιρροής της Πλεύσης Ελευθερίας, 3 έως 4,5% της Νέας Αριστεράς και 2,5 έως 4% της Νίκης.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας
Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης απάντησαν 40% «Κανέναν», 33% τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 6% των Στέφανου Κασσελάκη και Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Κανένας, έτσι, για ακόμη μια φορά, παίρνει… κεφάλι έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα

Η ακρίβεια εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τους ψηφοφόρους με ποσοστό 46%, ενώ τους εκλογείς επηρεάζουν επίσης η εγκληματικότητα κατά 30%, η διαφθορά και τα σκάνδαλα (25%), τα Τέμπη (24%) και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ (19%).
Στο ερώτημα, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.


Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ

Στο ερώτημα τι προτίθενται να ψηφίσουν οι εκλογείς που αυτοτοποθετούνται στην κεντροδεξιά, η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρή (ΝΔ 54%, Ελληνική Λύση 14%).
Η εικόνα όμως αλλάζει, όταν καλούνται να απαντήσουν όσοι αυτοτοποθετούνται στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, όπου η ΝΔ πιέζεται από την Ελληνική Λύση (31 έναντι 30%), ενώ 8% εμφανίζεται να παίρνει η Νίκη, 7% η Φωνή Λογικής και 3% οι Σπαρτιάτες.
Το σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ θα καταγράψουν άνοδο (58%), ενώ μόνο το 22% θεωρεί ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.


Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ

 https://www.press-gr.com/2024/04/blog-post_4043.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .