Τρίτη, Απριλίου 9

ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ

Γιατί δεν λειτουργεί η Άμεση Δράση στην Ελλάδα, πώς ένα υπεράριθμο σώμα έχει υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα και τι κάνουν οι άλλοι που δεν κάνουμε εμείς.

O λόγος ύπαρξης της Άμεσης Δράσης είναι να γνωρίζουμε πως μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου

για τη σωτηρία μας όταν αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη ανάγκη.

Είναι ο τρόπος που έχει η Πολιτεία για να κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς, μέσω της άμεσης ανταπόκρισης σε κρίσιμες καταστάσεις -είτε πρόκειται για ιατρική συνθήκη, είτε για πυρκαγιά, είτε για έγκλημα που είναι σε εξέλιξη ή ό,τι άλλο απειλεί τη ζωή και την ευημερία μας.

Συνοψίζοντας, θα έλεγες πως η Άμεση Δράση υπάρχει για να σώζει ζωές, να προστατεύει περιουσίες και να αποκαθιστά την τάξη.

 

Στα λέω όλα αυτά γιατί με όσα γίνονται στην Ελλάδα, δεν είμαι πολύ σίγουρη πως γνωρίζουμε όλοι το λόγο που υπάρχει το 100.

Χρειάζεται να πω περισσότερα;

Όχι ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που καλούν το 100 για πλάκα (αυτή η μάστιγα) ή για λόγο που δεν είναι έκτακτη ανάγκη, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων που ζητούν βοήθεια, τη χρειάζονται για ζωτικής σημασίας λόγους.

Η Kυριακή έγινε το τελευταίο θύμα μπαράζ παραλείψεων και λαθών της αστυνομίας που δεν λειτούργησε στοιχειωδώς, στο όποιο επίπεδο -όπως έχουν παραδεχθεί και εκπρόσωποι της τις τελευταίες ημέρες.

Όσο ο εισαγγελέας προσπαθεί να βγάλει άκρη με την -κατ’ εμέ εγκληματική- αντιμετώπιση των αστυνομικών που δέχθηκαν την καταγγελία της 28χρονης στο τμήμα και το «δεν υπάρχει περιπολικό» (που υπήρχε), το NEWS 24/7 θα εστιάσει στο ποιοι σηκώνουν τα τηλέφωνα, όταν καλούμε το 100.

Έχεις παρακολουθήσει πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές με αντικείμενο το έγκλημα, για να πιστεύεις πως στην άλλη άκρη της γραμμής (στην κλήση της έκτακτης βοήθειας) είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πώς να διαχειριστεί έναν άνθρωπο σε σοκ, να αξιολογήσει πληροφορίες και να κάνει ό,τι άλλο χρειάζεται για να είναι αποτελεσματική αυτή η επικοινωνία.

Δυστυχώς ζεις στη χώρα που τίποτα δεν είναι ευνόητο. Ή λογικό.

Εκπρόσωπος του σώματος που μας μίλησε και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύπτει πως όσα μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ως εύλογα, είναι ανύπαρκτα κι έτσι χάνονται ζωές.

 https://www.news247.gr/magazine/reportage/giati-i-amesi-drasi-stin-ellada-den-einai-amesi/?utm_source=NEWS24%2F7+Newsletter&utm_campaign=a2c7e544f4-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_27_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_11a0ec29ff-a2c7e544f4-393490009

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .