Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε χθες πως δεν οι «Σπαρτιάτες» δεν θα λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, το πρωί της Πέμπτης (25/4) μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την απόφαση του Αρείου Πάγου να «κόψει» το κόμμα από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία και μάρτυρες. Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση.

Εγώ είχα εντοπίσει μία αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ λέει πως υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός.

Δεν το δέχομαι καθόλου πως είμαι ‘’μπροστινός’’ ή ‘’αχυράνθρωπους’’, όμως ήταν το ‘’καύσιμο’’ για το κόμμα μας. Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη.

Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει σε δύο άτομα, πώς θα γίνει σε όλο το κόμμα; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι παράνομο».

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Β.Στίγκας, μίλησε για τον Κ.Φλώρο, τονίζοντας πως «αρχές Σεπτέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε. Δεν είχαμε επαφή έκτοτε. Είχε έρθει ως ένα νέο παιδί και είπα να βάλουμε και έναν νέο άνθρωπο.

Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου προσπαθούσαμε να τα βρούμε όπως με όλους, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Από όσο γνωρίζω δεν είχε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη. Μεταξύ των όσων έγγραφαν στο υπόμνημα, ήταν πως ο Κωνσταντίνος ήταν υπεύθυνος της νεολαίας στους “Έλληνες”. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Εγώ το καταδίκασα αλλά οφείλω να πω πως η πλευρά Βελόπουλου ήταν πολύ άσχημη. Τον προκάλεσαν θα πω, αλλά όσα και να σε προκαλέσει δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτή την πράξη. Έχω πέσει και εγώ θύμα του Βελόπουλου.

Είχε ψευδώνυμο στο Twitter και έβριζε πολιτικούς του αντίπαλους. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αυτά που έλεγε δεν μπορώ να τα μεταφέρω. Ο Μπογδάνος ξαφνικά άρχισε να με βρίζει και το βράδυ ήταν στο κανάλι του Βελόπουλου», πρόσθεσε.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής ΝΔ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα όσα συνέβησαν.

«Εγώ είδα το μισό επεισόδιο. Είδα το κεφαλοκλίδωμα, την μπουνιά, να πέφτει κάτω ο κ. Γραμμένος, να τον σηκώνουν οι άνθρωποι της Βουλής ενώ ο κ. Φλώρος συνέχιζε να λέει ‘’Μη μου ξαναβρίσεις την μάνα’’.

Αυτό που λέει η πλευρά Φλώρου και ο κ. Στίγκας θα αποδειχτεί. Αποδεικνύεται πως η ακροδεξιά είτε μέσω των ‘’Σπαρτιατών’’ είτε μέσω της ‘’Ελληνική Λύσης’’ ήταν μέσα στην ‘’Ελληνική Βουλή’’. Το επεισόδιο απέδειξε ότι ο ‘’κασιδιαρισμός’’ είναι μέσα στη Βουλή».