Ο ευρωβουλευτής Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι από τη Σλοβακία, χθες Τετάρτη (24/4) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έβγαλε από τσαντάκι ένα περιστέρι και να το άφησε να πετάξει στην αίθουσα.

Στην ομιλία του ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής ο οποίος είναι επικεφαλής του Πατριωτικού

Κόμματος Σλοβακίας υποστήριξε ότι η κίνηση του αυτή έγινε ως μια κίνηση έκκλησης για παγκόσμια ειρήνη.

«Εύχομαι όλος ο κόσμος, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, να έχουν ειρήνη. Θα ήθελα να αφήσω ελεύθερο αυτό το περιστέρι ως σύμβολο της ειρήνης, για να συμβολίσω ότι η Ευρώπη χρειάζεται την ειρήνη. Ας γίνει αυτό το περιστέρι σύμβολο ενότητας» είπε στην ομιλία του ο Ραντατσόφσκι.

Η κίνηση του Σλοβάκου ευρωβουλευτή, πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις με τη Γαλλίδα συνάδελφό του από τους Πράσινους, Καρολίν Ρουζ, να κατηγορεί τον Ραντατσόφσκι ότι χρησιμοποίησε ένα ζωντανό ζώο αντίθετα με τους κανόνες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Τι θα κάνετε για να πάρετε πίσω το ζώο αυτό κύριε; Που είναι η προστασία των ζώων σε αυτή την κίνηση; Είναι μια τελείως απαράδεκτη κίνηση» είπε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής με άλλο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να ρωτά ειρωνικά τον Ραντατσόφσκι «τώρα μπορείς και να το πιάσεις;».

«Ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι καλά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ζαν-Κριστόφ Οτγιέν ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα γίνει αναφορά στο περιστατικό στην πρόεδρο του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.