Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η πρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ουκρανία αξίζει κάθε υποστήριξη που μπορεί να λάβει εναντίον της Ρωσίας», ενώ τονίζει ότι «οι διατλαντικοί σύμμαχοι είναι ενωμένοι στην υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

«Χαιρετίζω την, σε συντριπτικό ποσοστό, θετική ψήφο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Η Ουκρανία αξίζει κάθε υποστήριξη που μπορεί να λάβει έναντι της Ρωσίας. Τώρα, ζητάμε από τη Γερουσία των ΗΠΑ να ψηφίσει το συντομότερο δυνατό, καθώς διακυβεύονται ζωές. Οι διατλαντικοί σύμμαχοι είναι ενωμένοι στην υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου, 20/04, έγινε γνωστό ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια αξίας άνω των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της έναντι της Ρωσίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, «για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

 τpronews.gr