Πέμπτη, Απριλίου 18

Φόβοι για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

 Το πετρέλαιο κινείται προς τα 100 δολάρια το βαρέλι - Κίνδυνοι για το διεθνές εμπόριο και τις χρηματοοικονομικές αγορές

Οι  επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή έχουν μπει το τελευταίο 24ωρο στο στόχαστρο των αναλυτών.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης δεν αποκλείεται

το πετρέλαιο θα κινηθεί προς τα 100 δολάρια το βαρέλι.

 

Ήδη το Brent εκτινάχθηκε εκ νέου πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι όταν το Ιράν δεσμεύτηκε να εκδικηθεί το χτύπημα στην πρεσβεία του στη Συρία την 1η Απριλίου, για την οποία κατηγόρησε το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα η αναλυτές εκτιμούν ότι πιέσεις θα συνεχίζουν να δέχονται και οι μετοχές. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε τη χειρότερη πτώση του από τον Οκτώβριο.

Οι ίδιοι προσθέτουν πως  μια τέτοια κλιμάκωση θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, με μείωση των επενδύσεων και αύξηση της αστάθειας. Επίσης θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία μειώνοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις. Για πολλούς θεωρείται δεδομένη η αύξηση στις τιμές των καυσίμων αφού εκτός όλων των άλλων το Ιράν ελέγχει τα στενά του Ορμούζ από τα οποία διακινείται το 21% του παγκόσμιου πετρελαίου..zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .