Δευτέρα, Μαΐου 13

“ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ”! ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

24-05-13_0059__DPC8381

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο των αντιπροσωπειών Τουρκίας και Ελλάδας στην Άγκυρα ξεκίνησαν οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας.

Μπορεί η πρώτη αποτίμηση και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου να μιλούν για τάση εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εντούτοις κάτι τέτοιο τίθεται εν αμφιβόλω όσο συνεχίζονται τέτοιες τοποθετήσεις σαν το άρθρο του Hakkı Öcal, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα».

«Ο Μητσοτάκης, που έχασε τις τελευταίες εκλογές και έγινε ξανά πρωθυπουργός με τους βουλευτές που κέρδισε ανοιχτά με συνταγματική στήριξη στον δεύτερο γύρο, αυτή τη φορά φαίνεται να έχει καταλάβει τη σημασία της φιλίας με την Τουρκία», αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος εννοώντας το bonus των εδρών στο δεύτερο γύρο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στην χώρα μας.

«Ο Μητσοτάκης φάνηκε να κατανοεί την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα πριν από 5 μήνες και τα μηνύματα που παρείχε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης και άρχισε να κάνει βήματα για να εκπληρώσει ό,τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε αναφερόμενος και στη διευκόλυνση επίσκεψης των Τούρκων σε ελληνικά νησιά, αλλά το σημαντικότερο παραλήρημα έρχεται παρακάτω:

«Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που του αρέσει το διάβασμα. Αν δεν το έχει διαβάσει ακόμα, θα πρέπει να διαβάσει γιατί οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχει ελληνική Ένωση εντός των σημερινών της συνόρων μέχρι το 2040».

Στηλιτεύει την οικονομική κατάσταση της χώρα μας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χρέος διπλάσιο από το ελληνικό εθνικό εισόδημα. Τα στοιχεία για τα ελληνικά οικονομικά είναι τόσο αρνητικά που το ΔΝΤ γράφει στην ιστοσελίδα του ότι δεν μπορεί να υπολογίσει πολλά στοιχεία για την Ελλάδα.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι η Ελλάδα, που όλοι την καλούσαμε πριν από δύο χρόνια να μην πέσει σε μια νέα παγίδα της ΕΕ και των ΗΠΑ φαίνεται ότι πήρε πραγματικά τον δρόμο της σωτηρίας. Όπως είπε ο Ερντογάν πριν από πέντε μήνες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Λέμε «Καλώς όρισες» στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται να συμμερίζεται αυτήν την πεποίθηση».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9c%ce%95%ce%a7%ce%a1%ce%99-%ce%a4%ce%9f-2040-%ce%97-%ce%95%ce%9b%ce%9b%ce%91%ce%94%ce%91-%ce%98%ce%91-%ce%95%ce%a7%ce%95%ce%99-%ce%91%ce%9b%ce%9b%ce%91%ce%9e%ce%95%ce%99-%ce%a4%ce%91-%ce%a3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .