Τρίτη, Μαΐου 7

Φαρισαϊσμός και αληθινή πίστη--Πλάνα με φτηνούς θεατρινισμούς• με φωτογραφίσεις εντός ιερών ναών την ώρα που φιλούν εικόνες, ανάβουν κεριά, προσποιούνται ότι προσεύχονται ή φορούν μεγαλόσταυρους, όπως η πρωθυπουργική σύζυγος Μαρέβα Μητσοτάκη.

 Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα δεν έχουν την πρόθεση -αλλά ούτε την ικανότητα- να υπερασπιστούν τον χριστιανισμό

Ο Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, κι εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέν έπραξε. Το σκηνικό έχει επαναληφθεί και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και, καθώς φαίνεται, θα επεκταθεί και σε μια σειρά χριστιανικών τόπων λατρείας που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια.


  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Η τουρκική κυβέρνηση έχει πάρει θάρρος από την αφωνία και την απραξία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εφαρμόζει ανενόχλητη την πρακτική τής εθνοκάθαρσης στα εδάφη της, αλλάζοντας χρήση και αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα και τη μορφή διαφόρων ορθόδοξων χριστιανικών τοποσήμων.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική και έμπρακτη καταδίκη των τουρκικών αθλιοτήτων από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά έχει ανακοινωθεί και η έναρξη συζητήσεων για μια σειρά από ζητήματα που θέτει η γειτονική χώρα. Κι αυτό γίνεται επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης διαπιστώνουν εδώ και μήνες την ύπαρξη «καλού κλίματος» στις διμερείς σχέσεις!

Η κυβέρνηση και συνολικά το πολιτικό σύστημα δεν έχουν την πρόθεση -αλλά ούτε, δυστυχώς, και την ικανότητα- να υπερασπιστούν τον χριστιανισμό, τις αρχές και τις αξίες του, τα μνημεία και τις εκκλησίες που βρίσκονται στην καρδιά και στον νου των πιστών. Η πολιτική ελίτ είθισται να επαίρεται όποτε πλήττει την πίστη των Ελλήνων και υπονομεύει τη σχέση του λαού με τον Θεό. Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση από το κράτος του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

Κι όλα αυτά τα ατοπήματα νομίζουν ότι μπορούν να τα αντισταθμίσουν με φτηνούς θεατρινισμούς• με φωτογραφίσεις εντός ιερών ναών την ώρα που φιλούν εικόνες, ανάβουν κεριά, προσποιούνται ότι προσεύχονται ή φορούν μεγαλόσταυρους, όπως η πρωθυπουργική σύζυγος Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στις συνειδήσεις της άρχουσας τάξης ο φαρισαϊσμός έχει αντικαταστήσει την ευσέβεια και η εικόνα την ουσία. Κι ενώ εδώ επικρατεί αυτή η νοοτροπία, ο εφιάλτης του τουρκισμού επεκτείνεται, εντείνεται και επελαύνει.

https://www.newsbreak.gr/politiki/593175/farisaismos-kai-alithini-pisti/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .