Σάββατο, Μαΐου 25

Εγκαίνια για την Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων για Ενήλικες στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, εγκαινίασε  την Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα ενηλίκων στην Αττική.


To MDA έχει δημιουργήσει αντίστοιχες μονάδες το 2002 στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στην Αθήνα, το 2007 στο Γενικό Νοσοκομείο Π.ΓΝ.Θ. “ΑΧΕΠΑ” στην Θεσσαλονίκη και το 2009 στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρωθυπουργός  Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτές και πολλοί άλλοι.Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο»,  Δημήτριος Αντωνίου άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας πως: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που σήμερα γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας της Τέταρτης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις για εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα. Με την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη προσέγγιση και την κατάλληλη υποστήριξη, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων που αντιμετωπίζουν αυτές τις παθήσεις.».

Εκφράζοντας ευχαριστίες στους δωρητές και την πρόεδρο του MDA o  κ. Γεωργιάδης από πλευράς του σημείωσε πως: « έχουμε σήμερα μια πρότυπη Μονάδα Νευρομυϊκών παθήσεων για ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν και είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Και αυτό θα κάνουμε σε αυτό το κέντρο εδώ στο Θριάσιο. Να ξέρετε ότι το Θριάσιο νοσοκομείο είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία που έχει σήμερα η χώρα και θέλω να σας ενημερώσω ότι η ελληνική πολιτεία έχει δρομολογήσει και εκτελεί έργα για αυτό το νοσοκομείο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πολιτεία αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τη Δυτική Αττική».Η πρόεδρος του MDA Ελλάς, Βάνα Λαβίδα σημείωσε μεταξύ άλλων «Η σημερινή μέρα μας γεμίζει με χαρά και συγκίνηση καθώς αποτελεί την έμπρακτη επίτευξη του σκοπού μας: τη βελτίωση ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με Νευρομυϊκές παθήσεις. Μετά από 4 χρόνια πεισματικών προσπαθειών και εν μέσω πανδημίας καταφέραμε να ιδρύσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία την πρότυπη μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων για ενήλικες εδώ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο. Μία μονάδα που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ασθενή να παρακολουθείται ολιστικά από μία ομάδα εξαίρετων ιατρών και η οποία αποτελεί τη συνέχεια της φροντίδας από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή.Η πρόεδρος του MDA Ελλάς, κα. Βάνα Λαβίδα με την Χρυσή Μόρφη, μέλος του MDA Ελλάς

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε και η διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής & Υπεύθυνη της Μονάδας, Τερέζα Ακουαβίβα – Πάσκουα η οποία μίλησε για τη λειτουργία της μονάδας και την αφοσίωση των γιατρών στην ολιστική φροντίδα των ασθενών. Τέλος, η Τζένη Λειβαδάρου, Μέλος του MDA Ελλάς, σε μία συγκινητική αποφώνηση είπε πως: «Οι ενήλικες ασθενείς καλούνται να διαχειριστούν την ασθένεια, τα παράπλευρα προβλήματα από την ακινησία του αμαξιδίου και τη φυσική φθορά της ενήλικης ζωής. Η μονάδα ενηλίκων που εγκαινιάζεται σήμερα στο Θριάσιο νοσοκομείο επιτρέπει στους ασθενείς να έχουν ένα σημείο αναφοράς, με εξειδικευμένους γιατρούς, που βλέπουν ένα εύρος περιστατικών και μπορούν να μας δίνουν κατευθύνσεις για τη βελτίωση της ζωής μας. Ένα σημείο αναφοράς που όσο και αν προσπαθήσαμε μεμονωμένα, ποτέ δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο δίκτυο ιατρικής φροντίδας. Ευχαριστούμε το MDA Hellas για τη δημιουργία αυτής της μονάδας».

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή αγιασμού από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Κατερίνα. Τα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων τέλεσε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .