Σάββατο, Μαΐου 4

Η στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας, το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2025 στα 240 δις € σε ονομαστικούς όρους – όσο ήταν δηλαδή πριν τα μνημόνια.

Μάλιστα! Θριαμβολογεί λοιπόν ο ανεπάγγελτος νομικός και υπουργός οικονομικών μας – χωρίς να λέει βέβαια πως ο πληθωρισμός έκτοτε ανήλθε

σωρευτικά στο 21%, οπότε στην ουσία θα πρέπει να αφαιρέσει κανείς περίπου 50 δις €, για να έχει μια σωστή συγκριτική εικόνα.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να υπολογίσει την πραγματική ανάπτυξη έκτοτε των άλλων χωρών της ΕΕ -όταν η Ελλάδα βυθιζόταν στην ύφεση.

Μόνο έτσι θα καταλάβει πως οι θριαμβολογίες αποτελούν στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα – επίσης γιατί καταντήσαμε προτελευταίοι στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ, παρά τη μείωση του πληθυσμού, περνώντας μόνο τη Βουλγαρία που σύντομα θα μας ξεπεράσει.

Γιατί; Επειδή η Βουλγαρία πρόσθεσε από το 2018 περί τις 13 μονάδες στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της, ενώ εμείς μόλις 1 – σημειώνοντας πως η Βουλγαρία είναι μια πάμπτωχη χώρα σε φυσικό, πολιτιστικό και υπόγειο πλούτο, ενώ η Ελλάδα πάμπλουτη.

Ποια είναι η διαφορά μας; Γιατί συγκλίναμε τελικά με τη Βουλγαρία προς τα κάτω, αντί με την ΕΕ προς τα επάνω;

Οι ανίκανες κυβερνήσεις μας και τα μνημόνια, στα οποία μας καταδίκασαν χωρίς λόγο – χωρίς ντροπή και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Τέλος, 20% δημόσιο χρέος/ΑΕΠ η Βουλγαρία, 160% εμείς του success story – συν ένα τεράστιο κρυφό χρέος.

Ας συνεχίσουν λοιπόν οι Έλληνες να ψηφίζουν τους ίδιους – περιμένοντας ανόητα πως το ίδιο πείραμα, με τα ίδια σάπια υλικά, θα έχει άλλο αποτέλεσμα.

https://www.olympia.gr/1588573/apopsi/i-stygni-mnimoniaki-propaganda/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .