Δευτέρα, Μαΐου 13

ΕΠΙΘΕΣΗ από Λοβέρδο: "Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς..."

 «Αυτά που συνέβησαν στην ορκωμοσία της ΠτΔ στα Σκόπια επιβεβαιώνουν πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι αντισταθήκαμε με σθένος στη συμφωνία των Πρε...


«Αυτά που συνέβησαν στην ορκωμοσία της ΠτΔ στα Σκόπια επιβεβαιώνουν πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι αντισταθήκαμε με σθένος στη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών συμπλήρωσε πώς είχε διατυπώσει «από τη πρώτη στιγμή την άποψη ότι με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα. Το επεσήμανα με ιδιαίτερη έμφαση και την περίοδο της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χωρίς να βρω τότε ευήκοα ώτα από τους συνυποψηφίους μου».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο αποδεχόμενη το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» η Ελλάδα, άνοιξε την πόρτα στους εθνικιστικές των Σκοπίων για να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά και εκφράστηκε αμέσως μετά την εκλογή του VMRO δια της νέας ΠτΔ της γειτονικής χώρας. Πρόσθεσε δε ότι είναι οι «ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα ιστορικές και ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της συμφωνίας του με τον Ζόραν Ζάεφ», όπως και στον «Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν προέβλεψε τις αρνητικές εξελίξεις ούτε έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για να μη φτάσουμε σήμερα σε αυτή την κορυφαία πρόκληση».

Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι, η αποχώρηση της Ελληνίδας πρέσβη από την ορκωμοσία είναι το ελάχιστο, που ασφαλώς δεν αρκεί και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνει αντιληπτό στα Σκόπια ότι τέτοιες προκλήσεις δεν μπορούν να μένουν χωρίς συνέπειες».
https://www.press-gr.com/2024/05/blog-post_1206.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .