Κυριακή, Μαΐου 12

Ράμα: «Δεν ήρθα για να προκαλέσω αλλά για να συναντήσω τον λαό μου»

 Η απάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού στον Φρέντι Μπελέρη - Υπό τον ήχο του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος εισήλθε στο Κλειστό Γαλατσίου - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψή του στην Ελλάδα 

Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ομιλία του Έντι Ράμα στο Κλειστό Γαλατσίου στο οποίο εισήλθε καταχειροκροτούμενος και υπό τον ήχο του αλβανικού εθνικού ύμνου. Ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε από το βήμα στον Φρέντι Μπελέρη που είπε ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να

προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Νωρίτερα, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια συναυλία την οποία άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι ενώ ακολούθησαν ομιλίες μελών της αποστολής του.

άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι ενώ ακολούθησαν ομιλίες μελών της

 

Στις 11:30 έφτασε στην Αθήνα ο Ράμα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψή του

Ο Ράμα προσγειώθηκε γύρω στις 11:30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς.

Την ίδια ώρα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ για την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, βρίσκονται επί ποδός (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία), ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσει, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αποστειρωμένη». Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ ενεργοποιείται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ..

Με συρτάκι, Ζορμπά και Ακρόπολη ο Ράμα στην Αθήνα

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με την οποία απευθύνει πρόσκληση στους Αλβανούς που βρίσκονται στην Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο Γαλάτσι, είχε κάνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Ράμα στην ανάρτησή του κάνει λόγο για μια «σημαντική στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα». Η πρόσκληση συνοδεύεται από ένα οπτικό με την Ακρόπολη και τις σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας.


Ο κ. Ράμα στην ανάρτησή του κάνει λόγο για μια «σημαντική στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα». Η πρόσκληση συνοδεύεται από ένα οπτικό με την Ακρόπολη και τις σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην χώρα μας προχώρησε και σε μια δεύτερη ανάρτηση την οποία διάνθισε με συρτάκι και φωτογραφίες από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς».


Δεν θα συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης

Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για μια αυθημερόν άτυπη επίσκεψη κατά την οποία ο αλβανός πρωθυπουργός δεν θα συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι κανένας δεν θα απαγόρευε την εκδήλωση, η οποία ωστόσο χρονικά δεν πραγματοποιείται σε κατάλληλη στιγμή καθώς τέτοια μέρα, πέρυσι, είχε συλληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Πέραν της προγραμματισμένης ομιλίας του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θα έχει και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ στις 6.00-7.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από την Αθήνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .