Κυριακή, Μαΐου 12

AstraZeneca: Ούτε μια συγγνώμη από τον… υπεύθυνο πρωθυπουργό

 

Του Βασίλη Γαλούπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει κάθε φορά την ευκαιρία για να αυτοπαρουσιαστεί ως πρωτοπόρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζοντας δήθεν καινοτόμες προτάσεις του στην Ε.Ε., που άμεσα προμοτάρονται στο μέγιστο από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ.

Μόνο που συνήθως ο Έλληνας πρωθυπουργός την «πατάει» και αργά ή γρήγορα βρίσκεται

εκτεθειμένος. Είτε επειδή οι ιδέες που προβάλλει ως δικές του είναι κλεμμένες είτε επειδή είναι ανεφάρμοστες ή επειδή βιάζεται, όπως συνέβη στην περίπτωση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στις 18 Ιανουαρίου 2021 το Μαξίμου διαφήμιζε ως κάτι σημαντικό «την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca από την Ε.Ε.». Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε εκείνη την ημέρα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Covid-19 Management Group. Και επιχείρησε να πείσει τους ομολόγους του «οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν πιο γρήγορα», πιέζοντας ταυτόχρονα για την άμεση έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μαζί του φάνηκε να συμφωνούν ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς και η πρωθυπουργός της Δανίας Φρέντρικσεν, που συνυπέγραψαν τη σχετική επιστολή, με το αίτημα περί επίσπευσης διαδικασιών για ένα εμβόλιο που ήταν ήδη φτιαγμένο στο πόδι και δίχως τις απαραίτητες ρήτρες ασφαλείας, όπως αποδείχτηκε πια με ατράνταχτα στοιχεία. Η είδηση παρουσιάστηκε τότε ως μια σημαντική πρωτοβουλία του Μητσοτάκη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για μια μεγαλειώδη όσο κι επικίνδυνη γκάφα, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός ασκούσε πιέσεις προς την Ε.Ε. για ένα εμβόλιο που στη συνέχεια απαγορεύτηκε από την ίδια την εταιρία, λόγω των θρομβώσεων σε ανυποψίαστους πολίτες.

Σήμερα πλέον ξέρουμε ότι ο Μητσοτάκης λειτούργησε με ανευθυνότητα, ζητώντας από την Ε.Ε. να εγκρίνει εσπευσμένα το «άγουρο» κι ελλιπώς δοκιμασμένο σκεύασμα, που αποδείχτηκε άκρως επικίνδυνο για χιλιάδες ανθρώπους. Είναι αυτή η υπέρμετρη φιλοδοξία και εγωπάθεια που διαρκώς στοιχίζει στον Έλληνα πρωθυπουργό. Στην αγωνία του να πείσει ότι παίζει ρόλο στις Βρυξέλλες, κάνει αψυχολόγητες κινήσεις που μετά τον εκθέτουν. Είτε χρησιμοποίησε ένα επικοινωνιακό τρικ για να προβάλει μια πρωτοβουλία του δίχως να έχει τις απαραίτητες γνώσεις επί του θέματος είτε απλώς άκουσε τη χειραγωγούμενη από την κυβέρνησή του «Επιτροπή Ειδικών», η οποία διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το AstraZeneca ήταν «απολύτως ασφαλές εμβόλιο», ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε και σ’ αυτό το ζήτημα ότι λειτουργεί δίχως καθαρή κρίση και γνώση επί σοβαρών θεμάτων, παρασυρόμενος μόνο από τις λογικές της αυτοπροβολής και της αλαζονείας.

Θα περίμενε κάποιος μια συγγνώμη επειδή με την άτσαλη και αντιεπιστημονική πρωτοβουλία του επιχείρησε να παρασύρει την Ε.Ε. και πέρασε λανθασμένα μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει μάθει να απολογείται. Ακόμα και για ζητήματα ζωής ή θανάτου…

Χειρότερος από τον ναζιστή Μέγκελε ο πρωθυπουργός, επέβαλε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, έβαλε και πρόστιμα σε φτωχούς και ανήμπορους γέρους, επιπλέον τρομοκράτησε όλους τους Έλληνες.
Τελικά τι ήταν οι αποφάσεις του, μειωμένης αντίληψης ή στρέφονταν εναντίον των Ελλήνων ;
Πως κρίθηκαν τα εμβόλια επικίνδυνα και αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία από τις εταιρείες που τα δημιούργησαν, όμως τα πρόστιμα που επέβαλε ο κ. Μητσοτάκης διατηρούνται σε ισχύ.
Δηλαδή, μας υποχρέωσαν να κάνουμε επικίνδυνα εμβόλια, σε διαφορετική περίπτωση επιβαλλόταν πρόστιμο.
Ντρέπομαι για εσάς κ. Μητσοτάκη και λυπάμαι που έγινες αρχηγός για να διαλύσεις τη ΝΔ.

 https://www.antinews.gr/53929/politiki/astrazeneca-oyte-mia-syggnomi-apo-ton-ypeythyno-prothypoyrgo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .