Κυριακή, Μαΐου 12

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

 Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από τη ζωή, στα 91 του χρόνια, ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Γιάννης Μαλούχος.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση σήμερα. Ο παλαίμαχος καλός και πολυτάλαντος συναδελφός μας, ο τυπίστας ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Γιάννης Μαλούχος έφυγε σημερα από την ζωή στα 91 του…μετά τον αδελφό του Βασίλη που έφυγε πρόπερσι.. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που ερμήνευε υπέροχους ρόλους..Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε από όλους μας ΤΟ ΣΕΗ, το ΤΑΣΕΗ, τον Διονυσο, το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», ανέφερε στην ανάρτησή του ο γνωστός ηθοποιός.


Το βιογραφικό του (wikipedia)

Ο Γιάννης Μαλούχος γεννήθηκε στη Δημητσάνα στις 13 Σεπτεμβρίου 1932.

Σπούδασε στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη και υπήρξε ηθοποιός της θεατρικής σκηνής και της οθόνης. Συνεργάστηκε επί χρόνια με το ΚΘΒΕ και ήταν αδελφός του επίσης ηθοποιού Βασίλη Μαλούχου.

Το 1979 είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Για αρκετά χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή Εκ βαθέων στο TV 100.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε πάρει μέρος σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου μεταξύ των οποίων: “Η Αλίκη στο Ναυτικό”, “Η Λίζα και οι άλλοι”, “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” και “Το κλωτσοσκούφι”.

 

*Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Μπιμπίλας/facebook

 https://www.newsbreak.gr/ellada/595170/pethane-o-ithopoios-giannis-maloychos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .