Το περιοδικό TIME με ένα εκτενές αφιέρωμά του το οποίο έχει τίτλο «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του, να είναι το comeback story της δεκαετίας», αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το περιοδικό σημειώνει ότι ο Κ.Μητσοτάκης εκπλήσσει και με τις πολιτικές του κινήσεις,

όπως τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

«Νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τον Φεβρουάριο -καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα, και πρακτικά τη μοναδική χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, που το κάνει.

Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της ισχυρής Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει το περιοδικό.

«Η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι διαφορετικού τύπου συντηρητικός ηγέτης. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός», προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή», σχολιάζεται στο αφιέρωμα.