Παρασκευή, Ιουνίου 14

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΕΙ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΠΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ;;; ΤΕΛΙΚΑ “ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ” ΡΕ ΑΧΑΪΡΕΥΤΕ;;;

 ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

businessdaily-Mitsotakis-Zelensky

Ο Κούλης, μετά το κάζο στις ευρωεκλογές, βρίσκεται ενώπιον και μιάς σημαντικής αποφάσεως για την διπλωματική και αμυντική θέση της χώρας στο εξωτερικό, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ως την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, στις 9 Ιουλίου, να έχει αποφασίσει αν συναινεί ή διαφωνεί με την, προ τριμήνου, πρόταση του γενικού γραμματέα Γ. Στόλτενμπεργκ για την ενίσχυση της Ουκρανίας με €100 δισ. την περίοδο 2025-2030.

Αν η πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ εγκριθεί, οι ελληνικές καταβολές, μέσω του κοινού προϋπολογισμού της Συμμαχίας, θα είναι πάνω από €200.000.000 ετησίως ή –συνολικά– €1 δισ. την πενταετία.

Ωστόσο, ο (απερχόμενος) γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει ήδη αναθεωρήσει την αρχική του πρόταση, ζητώντας πλέον το διπλασιασμό της λεγόμενης «οικονομικής δέσμευσης» προς την Ουκρανία, στο ποσό των 200 δισ. ως το 2030, με αποτέλεσμα οι Σύμμαχοι να έχουν διχαστεί. Ειδικά για την Ελλάδα, η αναθεωρημένη πρόταση Στόλτενμπεργκ μπορεί να μη σημαίνει μόνο διπλασιασμό των ετήσιων καταβολών από €200.000.000 σε €400.000.000, αλλά ποσό ακόμα και μεγαλύτερο των €500.000.000. Η μεγάλη αυτή διαφορά ίσως προκύψει, αν γίνει δεκτή η πρόταση ορισμένων μελών του ΝΑΤΟ για υπολογισμό της ετήσιας βοήθειας σε ποσοστό 0,25% του ΑΕΠ κάθε χώρας και όχι με βάση το «κλειδωμένο» ποσοστό εθνικών συνεισφορών στον κοινό προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά που ενδεχομένως συμβούν σύντομα μας έφερε στο μυαλό την πρόσφατη αναφορά του Πρωθυπουργού στο «λεφτόδεντρο» που «ξεράθηκε» και ως εκ τούτου δεν επιτρέπει φορολογικές και άλλες μειώσεις που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, ούτε καν μια μικρή βοήθεια λόγω Πάσχα στους ξεχασμένους χαμηλοσυνταξιούχους των 400 ευρω! Αφού λοιπόν δεν υπάρχει πλέον «λεφτόδεντρο», από που άραγε περιμένει ο κ. Μητσοτάκης να βρει τα δύο δισ. ευρώ που θα κληθεί να εκταμιεύσει από τα κρατικά ταμεία, προκειμένου να στηρίξει την περιπέτεια στην οποία έχει παρασύρει την Ευρώπη ο ανεκδιήγητος Βολόντυμυρ Ζελένσκυ; Από που ως που μία οικονομία που ρήμαξε από τα Μνημόνια, γίνεται τόσο γαλαντόμα ώστε να χαρίσουμε φράγκα σε άλλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .