Τετάρτη, Ιουνίου 12

'Ακου Βαρθολομαίε... (Εκκλησιαστικό ζήτημα, ΗΠΑ

Γεγονότα -ατόφια- τελευταίων 50 χρόνων, που σημάδεψαν την πορεία της Ομογένειας και της Εκκλησίας μας στην Αμερική... Ιστορική αναδρομή...

Βαρθολομαίος, π. Καρλούτσος, αρχιεπ. Δημήτριος, Πομπέο κ.ά., έπρεπε να ήταν στην φυλακή (υπόθεση απάτης με ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου, Μανχάταν).

Αντ. Διαματάρης, π. Αλ. Καρλούτσος, ως... ''νταβατζήδες Ομογένειας-Εκκλησίας''.

Η ''κόντρα'' της ''ομάδας Διαματάρη'' με τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο... H χρήση των ''Αρχόντων

Πατριαρχείου'', η θλιβερή κυβέρνηση του διαπλεκόμενου Κυρ. Μητσοτάκη κ.ά.

«Αυτοί που γράφουν ξεκάθαρα έχουν αναγνώστες. Αυτοί που γράφουν δυσνόητα, έχουν σχολιαστές». (Αλμπέρ Καμύ 1913-1960... Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957}.

..........

('Αρθρο, σε τρία Μέρη - ανανέωση σελίδας τακτικά)

ΜΕΡΟΣ Α'

Το εκκλησιαστικό ''βασανίζει'' την Ομογένεια ΗΠΑ, από την δεκαετία '70, του προηγούμενου αιώνα. Ας καταγράψουμε μερικά ΓΕΓΟΝΟΤΑ, αργά και χαλαρά, γιά να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα...

Αρχές δεκαετίας '70, ένας νεαρός 'Ελληνας μικροπαντοπώλης στο Χάρλεμ Νέας Υόρκης, χρειάστηκε να αυξήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να επεκταθεί με μεγαλύτερα σχέδια. Αγορά υπεραγοράς τροφίμων. Χρειαζόταν χρήμα. Προθυμοποιήθηκε η πλούσια Αρχιεπισκοπή -με τον Ιάκωβο- να βοηθήσει, με μεγάλο -γιά την εποχή- δάνειο. Δεν μάθαμε ποτέ αν αυτό ξεπληρώθηκε, αλλά δεν έχει σημασία. Ο νεαρός ''μπακαλόγατος'' έγινε οικονομικά ''μεγάλος και τρανός'', αλλά παραμένει απελπιστικά ''φραγκοφονιάς'' και μόνιμος στα... αρχιεπισκοπκά συμβούλια.

(Σημ.: ''Παπατζής'' της φιγούρας, ''δισεκατομμυριούχος'' επιχειρηματίας -φανατικός τώρα υποστηρικτής Τραμπ- ''ΘΑ'' έκανε ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα, 3-4 φορές τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά οι... ''συνθήκες'' τις απέτρεψαν κι έμειναν τα ''ΘΑ'' και τα δημοσιεύματα ασοβάρευτων και άσχετων ελληνικών ΜΜΕ... Και τα ''107'' φτηνά ΜΜΕ Αθήνας, τον προβάλουν ακόμα!!!).

Τέλη δεκαετίας '70. 'Ενας νεαρός απόφοιτος, που δεν είχε χρήματα να πληρώσει το πανεπιστήμιο, όπως λέγει, ξαφνικά βρέθηκε με πολύ χρήμα, γιά να αγοράσει ημερήσια ελληνική εφημερίδα στην Νέα Υόρκη.

Ο νεαρός Αντώνης Διαματάρης, με συνέταιρο τον δημοσιογράφο από Ελλάδα, Γιώργο Λεονάρδο (αποχώρησε μετά), αγόρασαν μετοχές (25%) του ''Εθνικού Κήρυκα'' (1978), ημερήσια (τότε) εφημερίδα, που ιδρύθηκε 1915.

Ο Αντ. Διαματάρης μετά, αγόρασε όλη την εφημερίδα Σεπ. 1979. Φρόντισε ο αείμνηστος πρ. πρωθυπουγός Κων/νος Μητσοτάκης και το χρήμα ήρθε -σε ρευστό από την Ελλάδα- μέσω ''Ολυμπιακής'' και αεροσυνοδού της, με το όνομα Βάνα, την θετή πενθερά του (μακαρίτη) Σεραφείμ Φυντανίδη (''Ελευθεροτυπία'').

Ο μακαρίτης πρώην πρωθυπουργός, έγινε και συνέταιρος στις επιχειρήσεις Διαματάρη (εφημερίδα μόνο, επειδή αργότερα όταν πωλήθηκε το κτίριο, ο Μητσοτάκης -που νόμιζε ότι ήταν συνέταιρος και στο κτίριο- δεν πήρε τίποτα και θύμωσε η... Ντόρα). Αγορά εφημερίδας και μετά κτίριου, από τον ''άφραγκο'', όπως δήλωνε, Διαματάρη. Φανταστείτε τι χρήμα ήρθε από Ελλάδα.

Από τέλη '70, το χρήμα αρκετό, μέσω Κων/νου Μητσοτάκη στην εφημερίδα, από κρατικές και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και με απευθείας χορηγίες. Ο Αντ. Σαμαράς, ακόμα κρατά αντίγραφο επιταγής μεγάλου ποσού της ''Εθνικής Τράπεζας'', ως βοήθεια στην εφημερίδα, επί 'Εβερτ, με μεσολάβηση-απαίτηση Μητσοτάκη. Η σύζυγος Διαματάρη, είναι ανηψιά Κων/νου και Μαρίκας Μητσοτάκη και εξαδέλφη Κυριάκου, Ντόρας.

Ο Διαματάρης, στυγνός επιχειρηματίας, έναν ''θεό'' προσκυνούσε και προσκυνά: Το χρήμα.

Φρόντισε να παίρνει καλές χορηγίες και από την πλούσια Αρχιεπισκοπή, εκτός από Ελλάδα (και Κύπρο). Η ιστορική ημερήσια (τότε) εφημερίδα, μετατράπηκε -επί Διαματάρη- σε εμπορική επιχείρηση. Πλήρωνες;;; Είχες προβολή. Δεν πλήρωνες;;; Σε αγνοούσε ή σε πολεμούσε.

Στην πορεία, ο Αντ. Διαματάρης γνώρισε και τον... Καρλούτσο. Τον παπά Αλέξανδρο, γνωστόν και ως ''ρασοφόρο λαμόγιο''. Ο Καρλούτσος, ανάλαβε μετά καθήκοντα προστάτη και εισπράκτορα του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εγωμανής και αλαζόνας, ο φιλοχρήματος Βαρθολομαίος, δεν ήθελε ''ανταγωνιστές'' και ''ανώτερους''. Βρήκε την αφορμή, με την κίνηση Ιάκωβου 1995-96 γιά περισότερη ανεξαρτησία στην δυνατή τότε Αρχιεπισκοπή, Βορείου και Νοτίου Αμερικής.

Τον ρόλο ''προβοκάτορα'' ανάλαβε η γραφή της εφημερίδας, του εκκλησιαστικού συντάκτη της, Θεόδωρου Καλμούκου. Δημιουργήθηκε η ''κρίση'' από Διαματάρη, Καρλούτσο, επειδή κινδύνευαν οι... ''κονόμες'' τους και είχαν υπόσχεση γιά μεγαλύτερες, αν έφευγε ο Ιάκωβος.

Σεπτέμβριο 1996 ο Ιάκωβος, με απαίτηση Βαρθολομαίου -παρά τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης Ελλάδας- παραιτήθηκε.

Διάδοχος ο (Ιταλίας) Σπυρίδωνας, ''παιδί'' της Ομογένειας ΗΠΑ. Αλλά 3 χρόνια αργότερα, οι ίδιοι ''προβοκάτορες'', φρόντισαν να φύγει και αυτός, χρησιμοποιώντας τον διεφθαρμένο Βαρθολομαίο, με την γραφή πάλι του ίδιου συντάκτη του ''Εθνικού Κήρυκα'' (γνωστός περισσότερο ως ''εθνικός κόρακας''), ο οποίος έτσι, ως εφημερίδα, καθιερώθηκε ως ο ''προβοκάτορας της Ομογένειας''. Τότε, 1999 το χρήμα πήγαινε άφθονο από ''άρχοντες'' του Καρλούτσου, στον πατριάρχη, γιά ''να φύγει ο Σπυρίδων''.

Το κακό τρίτωσε μετά (υπήρξε και... τέταρτο αργότερα), από τους ίδιους προβοκάτορες Ομογένειας και Εκκλησίας, τους αδίστακτους για χρήμα, Διαματάρη και π. Καρλούτσο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι γιά 45 χρόνια, με ιδιοκτήτη τον Αντ. Διαματάρη, η εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'', ουδέποτε έγραψε οτιδήποτε κατά π. Αλ. Καρλούτσου (παρά τα πολλαπλά σκάνδαλα), έστω να κάνει απαλή κριτική, γιά τα προσχήματα. Πιστοποίηση της άψογης συνεργαίας τους, γιά προσωπικά συμφέροντα και ''κονόμες''.

Διαματάρης και Καρλούτσος, πίστεψαν ότι είναι οι... ''ηγέτες'', οι.... ''νταβατζήδες'' Ομογένειας και Εκκλησίας μας, στις ΗΠΑ. Ο Διαματάρης απόκτησε περιουσία χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη, με χορηγίες βασικά από Ελλάδα και ο Καρλούτσος χάρη στις ''μίζες'' από τις ''μπίζνες'' του με Βαρθολομαίο.

Δυστυχώς γι' αυτούς, η Ομογένεια τους έμαθε τόσα χρόνια, γνωρίζει και τους σχολιάζει αρνητικά, με απαξιωτικούς χαραχτηρισμούς...

ΜΕΡΟΣ Β'

Η ''απομάκρυνση'', με παραίτηση -19 Αυγούστου 1999- του ελληνικά σκεπτόμενου αρχιεπ. Σπυρίδωνα (γεννήθηκε στο Οχάιο ΗΠΑ, ως Γεώργιος Παπαγεωργίου) και η διαδοχή -1999- από τον άβουλο Δημήτριο (Τρακατέλλης) ως αρχιεπίσκοπο, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει η παρακμή της Εκκλησίας μας και του Ελληνισμού, στις ΗΠΑ.

Την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επί Δημήτριου, διοικούσαν οι άνθρωποι Βαρθολομαίου, υπό τον π. Καρλούτσο, με πάντα μόνιμο-ισόβιο αντιπρόεδρο του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου τα τελευταία 30 χρόνια (άγνωστο με τι προσόντα, άγνωστα και τα κριτήρια επιλογής του) τον μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Κατσιματίδη (κουμπάρος του π. Καρλούτσου).

Εξυπακούεται ότι οι αρχιεπισκοπικές, εκκλησιαστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'', αυξήθηκαν σημαντικά.

Τα σκάνδαλα οικονομικά και άλλα, πολλαπλά, οδήγησαν την Αρχιεπισκοπή στην άτυπη χρεοκοπία. Επί Δημήτριου, έγινε και η μεγάλη ζημιά. 'Εκλεισαν ελληνικά σχολεία, γιά ''οκονομικούς λόγους''.

Αλλά το τεράστιο σκάνδαλο, επί περιθωριοποιημένου Δημήτριου, έχει όνομα: Ανοικοδόμηση εκκλησίας - προσκυνήματος αγίου Νικολάου, νότιο Μανχάταν, πόλης Νέας Υόρκης.

Στις 18 Οκτωβρίου 2014, έγινε η τελετή του αγιασμού και η τοποθέτηση θεμέλιου λίθου του ναού του αγίου Νικολάου, στο ''Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου''. Η εκκλησία είχε καταστραφεί ολικά από την πτώση -με το τρομοκρατικό χτύπημα 11 Σεπ. 2001- των ''Δίδυμων Πύργων'', ενώ τα σχέδια γιά την κατασκευή του νέου ναού ανάλαβε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα.

Ανακοινώθηκε από τον Δημήτριο, ότι το αρχικό κόστος, περίπου 22 εκατομ. δολάρια, θα ανερχόταν τελικά σε 38 εκατ. δολ. και το έργο θα ολοκληρωθεί 2016. Τα χρήματα συγκέντρωνε ο π. Αλεξ Καρλούτσος, γνωστός ως ''εισπράκτορας Βαρθολομαίου'', ο οποίος ουδέποτε έδωσε λεπτομερή απολογισμό.

Στην πορεία αναγγέλθηκε ότι το κόστος θα φτάσει τα 60 εκατ. και μετά τα 80 εκατ. δολ., ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί αρχές 2019 και -σύμφωνα με τον Δημήτριο- «ο Aγιος Νικόλαος δεν θα είναι πλέον μόνο μία ελληνορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα γίνει Ιερό Εθνικό Προσκύνημα για όλους τους Ορθοδόξους και για όλο τον αμερικανικό λαό».

Τελικά, το έργο ολοκληρώθηκε τέλη 2021, με κόστος (όπως ανακοινώθηκε) κοντά στα 110 εκατ. δολάρια. Θυρανοίξια έγιναν Νοέμβριο 2021 και τα εγκαίνια Ιούλιο 2022.

Ειδικοί στις κατασκευές - οικοδομές, με πείρα στην μεγαλούπολη, αναφέρουν ότι το κόστος ανοικοδόμησης της εκκλησίας, ΔΕΝ έπρεπε να ξεπεράσει τα 45 - 50 εκατ. δολάρια. Από τα λίγα οικονομικά στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, ήταν φανερές οι μεγάλες υπερκοστολογήσεις, γεγονός που πιστοποιεί και ''μεγάλες μάσες''.

Κι έτσι έμεινε στην ιστορία, η ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου, ως το ''μεγάλο φαγοπότι ρασοφόρων και μη, απατεώνων''.

Το σκάνδαλο με Βαρθολομαίο
Στο ενδιάμεσο, χρήματα Aμερικανών φορολογούμενων γιά την ανοικοδόμηση του αγ. Νικολάου (υπολογίζεται ποσό 12 εκατ. δολ.) κατέληξαν στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ως μέρος της εξαγοράς του γιά παραχώρηση ''αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας'', με απαίτηση ''Υπηρεσιών ΗΠΑ''. Πράξη, ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ (felony) στις ΗΠΑ.

Λογικά, Βαρθολομαίος, Δημήτριος και π. Καρλούτσος (έπαιρνε και ''μίζα'' από την συλλογή χρημάτων γιά την ανοικοδόμηση), θα έπρεπε σήμερα να ήταν στη φυλακή, γιά το ζήτημα αυτό. Αλλά η παρέμβαση του (τότε) υπουργού Εξωτερικών (και πρώην αρχηγού CIA) Μάϊκ Πομπέο, είχε ως αποτέλεσμα να ''θαφτεί'' το ζήτημα της μεγάλης απάτης, για να μην εξευτελιστεί ολικά ο θλιβερός, ''μικρός'' Βαρθολομαίος και αποκαλυφθεί η σκευωρία περί Εκκλησίας Ουκρανίας, μέσω ''Υπηρεσιών'' ΗΠΑ, στην κόντρα με Ρωσία.

Από τότε, ο διεφθαρμένος, επίορκος πρ. υπουργός (επί Τραμπ) Πομπέο, είναι... μόνιμος επίσημος ''ομιλητής'' (και... τιμώμενος) σε εκδηλώσεις Πατριαρχείου, Αρχιεπισκοπής, Αρχόντων κλπ.

Από αρχές 2017, βλέποντας την εξέλιξη του ζητήματος με την ''εξαφάνιση'' χρήματος δωρητών, η ομάδα Διαματάρη - Καρλούτσου, πάλι με την εφημερίδα-προβοκάτορα ''Εθνικός Κήρυξ'' και πάλι με την γραφή Θεοδ. Καλμούκου, άρχισαν επιθέσεις στον άβουλο -και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή - Δημήτριο, γιά να μην υπάρξουν υπόνοιες και συνέπειες γιά π. Καρλούτσο και Βαρθολομαίο (Δημήτριος Αρχοντώνης).

Το κακό μεγάλωσε με την ποινική δίωξη αξιωματούχων Αρχιεπισκοπής γιά απάτες (εξαφάνιση χρημάτων μέσω χρήσης πιστωτικών καρτών κ.ά.).

Η πάντα δυνατή οικονομικά Αρχιεπισκοπή, αναγκάστηκε να πάρει και μεγάλο δάνειο, 7.5 εκατ. δολ., από την Alma Bank, Ιούνιο 2018, με εγγύηση το κτίριό της στο Μανχάτταν. Μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε γιά να καλυφθούν απάτες επί ''άτυπης διοίκησης'' π. Καρλούτσου, σχετικές και με άγιο Νικόλαο.

Οι παράγοντες Αρχιεπισκοπής, με π. Καρλούτσο επικεφαλή, είχαν φιάξει ταμείο ''ανοικοδόμησης αγ. Νικολάου'', με όνομα «Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ανεξάρτητο από την Αρχιεπισκοπή. Αλλά τυπικά την ευθύνη την είχε ο άβουλος και άσχετος (χρησιμοποιούμενος) αρχιεπίσκοπος.

Οι δε ''Φίλοι'', μέσω ''Εθνικού Κήρυκα'', απειλούσαν ότι δεν θα προχωρήσει το έργο και η συλλογή χρημάτων, αν δεν φύγει ο Δημήτριος!!! (Και ο Κατσιματίδης, με γραπτή δήλωση στον ''Εθνικό Κήρυκα'')

Τότε εμφανίστηκε και ο ''άρχοντας'' Μιχάλης Ψαρός (επίσης κουμπάρος π. Καρλούτσου), ως επικεφαλής των ''Φίλων αγ. Νικολάου'' να ψεύδεται συστηματικά γιά την πορεία του έργου ανοικοδόμησης αγ. Νικολάου και -ειδικά- τα οικονομικά.

Ενώ ο μόνιμος αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου, ο γραφικός ''δισεκατομμυριούχος'' Γιάννης Κατσιματίδης ''απειλούσε'' (τέλη 2019) με αγωγές όσους κατάγγειλαν τις απάτες (δηλ. το... ''ΚΑΛΑΜΙ''), και με προσωπικούς, απαράδεκτους - υποτιμητικούς χαραχτηρισμούς.

'Οταν ο εκδότης του ''Κ'', γραπτά - δημόσια και ονομαστικά, του απάντησε ωμά «... σε προκαλώ να κάνεις αγωγή, γιά να ανοίξουν τα οικονομικά σε δικαστήριο και γιά την απάτη με Βαρθολομαίο, τις μίζες π. Καρλούτσου κλπ, με τα χρήματα γιά άγιο Νικόλαο, να λογοδοτήσεις κι εσύ γιά τις απάτες», το ''βούλωσε'' και δεν αναφέρθηκε ποτέ πάλι -με μαγκιές- σε ''αγωγές'', στεναχωρώντας τον Αντ. Διαματάρη που τον παρακινούσε -με δημοσίευμα Ιαν. 2020- να κάνει αγωγή στο ''ΚΑΛΑΜΙ'' (λίγες εβδομάδες πριν -αρχές Δεκ. 2019- το ''Κ'' με 2 δημοσιεύματα, ανάγκασε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη να κυνηγήσει με ''παραίτηση'' τον υφυπουργό του των Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, συγγενή του και πρώην συνέταιρο του πατέρα του).

Κατσιματίδης και Ψαρός, έχουν, επίσης, νομική ευθύνη γιά τις χοντρές απάτες με τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου, επειδή με τις δημόσιες δηλώσεις τους, παραπλανούσαν και εξαπατούσαν τους δωρητές και την Ομογένεια, με στόχο την κάλυψη του κουμπάρου τους π. Αλέξανδρου Καρλούτσου.

Κι έτσι, απομακρύνθηκε και ο Δημήτριος (3 Μαίου 2019), στον οποίον φορτώθηκαν κακοδιοίκηση, σκάνδαλα και τα σχετικά με τις απάτες ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου.

Η... ''ελπίδα'' Ελπιδοφόρος
Και άρχισε η υπερπροβολή, που ξεπέρασε τα όρια της γελοιότητας, του... ''σωτήρα'' διάδοχου του Δημήτριου και υπερφιλόδοξου γιά την διαδοχή Βαρθολομαίου, του Ελπιδοφόρου (Γιάννη Λαμπρυνιάδη), που θα... ''έσωνε εκκλησία και Ομογένεια'', ως η... ''ελπίδα''. Η εμμετική προβολή γινόταν, βασικά, από την εφημερίδα... ''Εθνικός Κήρυξ'', Αστόριας Νέας Υόρκης.

Μόνο το ''ΚΑΛΑΜΙ'', πριν ενθρονιστεί ο Ελπιδοφόρος, ανάφερε ότι ΜΜΕ Βετεράνων ΗΠΑ, τον ''ξεσκέπασε'' ως ''πράκτορα της Τουρκίας''. Και κατά συνέπεια θα ήταν ''κάκιστη επιλογή'' γιά αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Στις 22 Ιουνίου 2019, ο ''μέγας Ελπιδοφόρος'', η ''ελπίδα'' κατά ''Κήρυκα'', ενθρονίστηκε στον καθεδρικό Αγ. Τριάδας στο Μανχάτταν, παρουσία... Μαρέβας (Μητσοτάκη).

Η υπερβολική, τότε, υπερπροβολή του Ελπιδοφόρου, από τους σημερινούς σφοδρούς επικριτές του, βασικά τον ''Εθνικό Κήρυκα'', πάλι μέσω γραφής Θ. Καλμούκου και Αντ. Διαματάρη, έχει ιδιαίτερη σημασία. Πιστοποιεί την κατάντια φιλοχρήματων τυχοδιωκτών (κληρικών και ΜΜΕ), που ουδέποτε σεβάστηκαν τον Ελληνισμό Αμερικής... Απλά τον χρησιμοποίησαν, ξεδιάντροπα, γιά τα συμφέροντά τους.

Αλλά ''τα ύστερα τιμούν τα πρώτα''. Και τώρα, η αναγκαία και αναμενόμενη ξεφτίλα τους, αφού η Ομογένεια τους έμαθε καλά...

( Η συνέχεια, στο γ' μέρος )

Γ. Λυκ. - Ιούνιος 2024

(Με στοιχεία από το -υπό έκδοση- βιβλίο «Ελληνες στην Αμερική 1949-2024, τα 75 ''χρυσά'' χρόνια»)

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypalΚΑΛΑΜΙ (kalami.us / .net / .news)... 'Εδρα ΗΠΑ. Ιδρύθηκε 11 Φεβρουαρίου 1994

https://kalami.us/2024/omogeneia/ekklhsiastiko-usa-24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .