Παρασκευή, Ιουνίου 7

Πας να οικειοποιηθείς με το στανιό το «πατριωτικό»

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Υποψήφιος ευρωβουλευτής από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος δεσμεύεται ότι θα μάχεται «στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών υπέρ των ελληνικών πατριωτικών συμφερόντων, αλλά και των συμφερόντων όλων των Ελλήνων

πολιτών».

Κακόηχα ελληνικά και πλεονασμοί, θα έλεγε κανείς, εφόσον τα «συμφέροντα της πατρίδας» (;) και τα «συμφέροντα των πολιτών» αναφέρονται διακριτά μέσα στην ίδια πρόταση (για να μεγαλώσει μερικά δευτερόλεπτα το προεκλογικό σποτ, άραγε;).

Θα μπορούσαν, βέβαια, ως «ελληνικά πατριωτικά» συμφέροντα να νοούνται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ως συμφέροντα «όλων των πολιτών» τα υπόλοιπα (κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά…). Αλλά και πάλι θα ετίθετο τουλάχιστον θέμα προβληματικής σκηνοθεσίας, αφού ένα σποτ με πλάνα αποκλειστικά από το Ζάππειο και τα αξιοθέατα της Αθήνας και με αναφορές στις αίθουσες των Βρυξελλών δεν πείθει για την παρουσία στα… μέτωπα των Ελληνοτουρκικών. Όχι πλέον.

Πας να οικειοποιηθείς με το στανιό το «πατριωτικό» και σου γ@μ@ει την κουβέντα (κατά μία παλαιά ατάκα της μελίρρυτης Λιάνας Κανέλλη). Ασ’ το, μην το λες καθόλου!

https://www.antinews.gr/54818/kleidarotrupa/pas-na-oikeiopoiitheis-me-to-stanio-to-patriotiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .