Πέμπτη, Ιουνίου 27

Τεράστια διάκριση για την Αθήνα του Μητσοτάκη: Γίναμε Καμπούλ!

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις των παραγωγών της σειράς, που ομολογούν ότι μόνο η Αθήνα μοιάζει τόσο πολύ με την Καμπούλ ώστε να γυριστεί εδώ η σειρά…

Λίγα μόλις χρόνια μετά το Tehran και τη συνεργασία της COSMOTE TV με το Apple TV για τα γυρίσματα της βραβευμένης σειράς, μια νέα σειρά ετοιμάζεται εξ’ ολοκλήρου στην πόλη μας.

Η σειρά Kabul είναι μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή των Cinétévé, 2425 Films, COSMOTE TV, France Televisions, Blonde, European Alliance, New8 και RAI και εμείς βρεθήκαμε στο Μαρούσι και το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, όπου για τις απαιτήσεις της σειράς, είχε μετατραπεί σε Γαλλική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Πρόκειται για τη δεύτερη διεθνή σειρά μυθοπλασίας (μετά το Tehran) στην οποία συμμετέχει η COSMOTE TV ως συμπαραγωγός. Η σειρά που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αλλά είναι μυθοπλασία, όπως μας ανέφερε η Γαλλίδα παραγωγός Charlotte Ortiz (Cinétévé), θα αποτελείται από 6 επεισόδια και θα προβληθεί στην COSMOTE TV το 2025.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Kabul

Τα γυρίσματα βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο και πραγματοποιούνται όλα σε τοποθεσίες της Αττικής (Χαλυβουργική, στρατιωτικά αεροδρόμια Τατοΐου και Ελευσίνας, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, ΟΑΚΑ, Βοτανικός, Κερατέα και αλλού.

Στα γυρίσματα συμμετέχουν συνολικά 55 ηθοποιοί και περίπου 4.500 κομπάρσοι, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο ελληνικής καταγωγής και πρωταγωνιστής είναι ο «εξαιρετικός επαγγελματίας» Eric Dane (Grey’s Anatomy, Euphoria).

Στη σειρά, που σκηνοθετούν οι Kasia Adamik (No Escape) και Olga Chajdas (Imago) συμμετέχουν έχοντας καθοριστικούς ρόλους και αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί.

Γιώργος Καραμίχος, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Βασιλόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλουκαι Δάφνη Αλεξάντερ συμμετείχαν στη σειρά, με τους συντελεστές να είναι ενθουσιασμένοι από την ετοιμότητα και την ποιότητά τους.

Πέρα από τον απόλυτο πρωταγωνιστή, Eric Dane στο Kabul, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων και οι Jeanne Goursaud (Pax Massilia), Olivier Rabourdin, Valentina Cervi (Medici: Masters of Florence), και Shervin Alenabi (Tehran).

Εμείς, λίγο πριν η δράση αρχίσει και η Αθήνα μετατραπεί ξανά σε Καμπούλ, μιλήσαμε με την παραγωγό του Cinétévé, Charlotte Ortiz και με τη Φαίη Τσιτσιπή, Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάλυσης και Παραγωγών της COSMOTE TV για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τη νέα διεθνή συμπαραγωγή που γυρίζεται στη χώρα μας.

Καμπούλ, 15 Αυγούστου 2021: Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν υποσχεθεί στους Ταλιμπάν ότι θα φύγουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Σε αντάλλαγμα, οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί να μην καταλάβουν την πόλη της Καμπούλ. Ο αφγανικός στρατός φρουρεί κάθε πύλη της πόλης για να βεβαιωθεί ότι τηρείται η συμφωνία, και ο πληθυσμός είναι βέβαιος ότι η πρωτεύουσα είναι απόρθητη.

Ενώ το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αμερική ετοιμάζεται να φύγει, όλα ανατρέπονται όταν μέσα σε λίγες ώρες, η Καμπούλ θα πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν.

Kabul, ένα ευρωπαϊκό σόου

Η Charlotte Ortiz βρέθηκε από την αρχή στις συζητήσεις για τη σειρά 6 επεισοδίων και μας μίλησε για τους στόχους της παραγωγής και για το πόσο κομβικό ήταν να δοθεί μια ευρωπαϊκή ματιά στα γεγονότα.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα ευρωπαϊκό σόου. Δεν ήταν σκοπός μας να προβάλλουμε την αμερικανική σκοπιά των πραγμάτων για όσα έγιναν στο Αφγανιστάν, αλλά μια ευρωπαϊκή. Για αυτόν τον λόγο η παραγωγή ξεκίνησε να συνομιλεί με ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς φορείς και προσθέσαμε τη γερμανική, την ιταλική και την ελληνική ματιά στα γεγονότα και στα πρόσωπα.

Όταν μιλούσαμε με τους συντελεστές από όλη την Ευρώπη, θέλαμε η ιστορία μας να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη στα πραγματικά γεγονότα, παρά τις αποτυχίες από στρατιωτικής και πολιτικής άποψης. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι ξεκάθαρα μια δραματική και όχι μια ιστορική σειρά. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά πρόκειται για μυθοπλασία.

Επικεντρωθήκαμε στα πρόσωπα, ακόμη και τον Αφγανών. Ιστορίες οικογενειακές, ανθρώπων που ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή ηλικίας, έπρεπε να δουν το μέλλον τους.

Επικεντρωθήκαμε σε διαφορετικές εθνικότητες, δημιουργώντας διαφορετικές ιστορίες. Ιστορίες Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Αμερικανών, Ταλιμπάν και φυσικά Αφγανών. Αυτό είναι και το ειδικό DNA που θα έχει το show».

Το ανθρώπινο πρόσωπο μιας τραγωδίας

Η σειρά Kabul εξερευνά τη χαοτική εκκένωση διαφόρων χαρακτήρων, από διπλωμάτες και στρατιώτες μέχρι πολίτες, που απεγνωσμένα αναζητούν καταφύγιο και αλληλεγγύη σε μια χώρα σε κρίση, με την άφιξη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Οι ανθρώπινες ιστορίες είναι πρωταγωνίστριες στο δράμα που συμπαρουσιάζει η COSMOTE TV και η Φαίη Τσιτσιπή, Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάλυσης και Παραγωγών της, μας μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι δύο σεναριογράφοι, Olivier Demangel και Thomas Finkielkraut στον σκοπό αυτό.

«Οι συγγραφείς μπορεί να είναι νέοι αλλά είναι εξαιρετικά έμπειροι και σε ό,τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα τους, έχουν ταλέντο στο να φτιάχνουν ανθρώπινα πορτρέτα. Το κάνουν αυτό όλη την ώρα και μπορούν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο και στο συναισθηματικό κομμάτι των πρωταγωνιστών τους. Σε αυτόν τον τομέα σίγουρα θα έχουμε επιτυχία, γιατί αυτοί οι δύο σεναριογράφοι γνωρίζουν πώς να αποδώσουν εύστοχα τα χαρακτηριστικά των ηρώων τους».

Οι ανθρώπινες ιστορίες διαφορετικών εθνικοτήτων μέσα στη φρίκη της Καμπούλ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς και αυτό σχολίασε και η Charlotte Ortiz, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται για ένα ιστορικό έργο.

«Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε μια πολιτική σκοπιά στη σειρά. Είναι προφανές ότι τα γεγονότα βασίζονται πάνω σε πραγματικά γεγονότα, αλλά εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε τις ανθρώπινες ιστορίες και όχι τα πολιτικά γεγονότα που δημιούργησαν την κατάσταση. Ο στόχος μας ήταν να εστιάσουμε στους χαρακτήρες και στον κόσμο που πραγματικά έζησε τις συνέπειες όλων αυτών των τραγικών γεγονότων».

Το σόου δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε μια ταινία, γιατί ακριβώς έχουμε να πούμε τόσες διαφορετικές ιστορίες, από τόσες διαφορετικές εθνικότητες και πρόσωπα.

Γιατί στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα σύμφωνα με τους παραγωγούς υπήρξε η τέλεια επιλογή για τα γυρίσματα. Ο επαγγελματισμός, όλων των συντελεστών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και το περιβάλλον ήταν ιδανικό. Οι τοποθεσίες επιλέχθηκαν πολύ προσεκτικά και όλη η σειρά γυρίστηκε στην Ελλάδα από τον Απρίλιο ως και τον Ιούλιο.

Τα πιο γνωστά τοπόσημα στα οποία εκτυλίχθηκε η δράση ήταν το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής, το Τατόι, το ΟΑΚΑ, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και το στρατιωτικό αεροδρόμιο, με τη βοήθεια του ελληνικού στρατού να είναι σημαντικότατη.

Φυσικά, η μεγαλύτερη απορία όλων είχε να κάνει σχετικά με την επιλογή της Ελλάδας, ως μοναδικού τόπου γυρισμάτων της νέας σειράς και η αλήθεια είναι ότι όσα ακούσαμε από τη Γαλλίδα παραγωγό, μας έκαναν να αισιοδοξούμε πως στο μέλλον, θα δούμε και άλλες παραγωγές να φτάνουν στη χώρα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρήκαμε την Ελλάδα για να παράξουμε και να γυρίσουμε τη σειρά. Ήταν ένα τεράστιο ερώτημα το πού θα το γυρίσουμε. Γιατί στο Αφγανιστάν προφανώς δεν γινόταν.

Έπρεπε λοιπόν να βρούμε ένα μέρος που θα μας έκανε να νομίζουμε ότι βρισκόμαστε εκεί και παράλληλα ένα μέρος που θα μας παρείχε όλα όσα χρειαζόμασταν σε επίπεδο παραγωγής. Στην Αθήνα και τριγύρω από την Αθήνα με τη βοήθεια της COSMOTE TV, όλα αυτά έγιναν εφικτά και τους ευχαριστούμε».

oneman.gr

 https://www.olympia.gr/1594304/viral/terastia-diakrisi-gia-tin-athina-toy-mitsotaki-giname-kampoyl/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .