Τρίτη, Ιουνίου 11

Ο αιώνας της ταυτότητας!

 

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη συντριβή. Η αλαζονεία στην εξουσία, με αποκορύφωμα το έγκλημα των Τεμπών, καταδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο. Ήταν ζήτημα ηθικής τάξεως. Από εκεί και πέρα η αφόρητη ακρίβεια, σε συνδυασμό

με τη στεγαστική κρίση, οι πολιτικές σφαλιάρες στα εθνικά θέματα διαδοχικά από την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια, ο γάμος και η υιοθεσία εκ μέρους των ΛΟΑΤΚΙ είναι ζητήματα που διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο. Η Αριστερά, όμως, δεν παρουσιάστηκε κερδισμένη, δεν φαίνεται να πείθει. Αντιθέτως, η συνολική αύξηση των ποσοστών των ταυτοτικών κομμάτων κοντά στο ποσοστό το 20% απασφαλίζει δυνάμεις που λειτουργούν ανάστροφα απέναντι στην ατζέντα του συστήματος Νταβός.

Το δε ρεύμα συντριπτικής ανόδου των ταυτοτικών κομμάτων στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι ο αιώνας που διανύουμε είναι ο αιώνας της ταυτότητας. Οι ευρωπαϊκοί λαοί επιζητούν ασφάλεια αλλά και πυξίδα για το πού θα κατευθυνθούν, θέλουν να παραμείνουν άνθρωποι με φύλο και όχι άψυχοι αριθμοί που η συνοπτική ονομασία τους θα είναι Γονέας 1 και Γονέας 2. Το σύστημα, βέβαια, είναι αντιδραστικό και τους χαρακτηρίζει όλους ακροδεξιούς. Η κυρία Μιχαηλίδου στο Star έκανε και μια περίπου νέα διάκριση του τύπου ακραία, ακραία Δεξιά. Σε λίγο θα έχουν ακραία Δεξιά στο τετράγωνο, ακραία Δεξιά στον κύβο κ.ο.κ. Η δε κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, λέγοντας ότι πήρε το μήνυμα, αλλά το ύφος των εκπροσώπων της δεν το απεδείκνυε.

Και κάτι τελευταίο. Η αποχή είναι πολιτική πράξη, όταν ειδικά βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα. Δείχνει ότι οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο, δεν βρίσκουν καμία σανίδα σωτηρίας. Και, φυσικά, αυτό είναι μια ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει ως σήμερα. Η αναποτελεσματικότητά τους και η ελιτίστικη διάθεσή τους απέναντι στον λαό κάνουν τον τελευταίο να αισθάνεται ότι συμμετέχει σε ένα παιχνίδι που είναι στημένο, χωρίς προοπτικές, χωρίς ελπίδα και χωρίς νόημα. Καμιά φορά οι δημοκρατίες έχουν και αδιέξοδα.

*Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

 https://www.antinews.gr/55033/antitheseis/o-aionas-tis-taytotitas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .