Δευτέρα, Ιουνίου 17

Μαύρα χαμπέρια για την οικονομία

Μαύρα χαμπέρια για την οικονομία

Αν συνεχιστεί το άνοιγμα στην ψαλίδα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, μπορούμε να προφητεύσουμε το μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν άλλος Καραμανλής θα παραδώσει την εξουσία και θα φύγει πετώντας στην πλάτη του…

Σούπερμαν Κωστή Χατζηδάκη. Ας πάμε στα στοιχεία: Εκτίναξη κατά 35% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου τον Απρίλιο καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ. Από έλλειμμα 2,22 δισ. ευρώ τον Απρίλιο 2023, καταγράφηκε έλλειμμα 3 δισ. ευρώ τον φετινό Απρίλιο. Σε επίπεδο τετραμήνου παρουσιάζεται μείωση 6% στις εξαγωγές σε σχέση με το τετράμηνο 2023, ενώ οι εισαγωγές για το ίδιο διάστημα παρουσιάζουν αύξηση 1,4%. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2019 το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καταγράφηκε στα 2,5 δισ., για να εκτιναχθεί το 2022 στα 20,145 δισ. και να μειωθεί στα 14,1 δισ. το 2023. Οι οικονομολόγοι θεωρούν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείκτη υγείας μιας οικονομίας. Ο Κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει γιατί θα καταστρέψει άλλο ένα αντικείμενο που ανέλαβε. Τζ.Ρ.

https://www.documentonews.gr/article/mayra-xamperia-gia-tin-oikonomia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .