Κυριακή, Ιουνίου 30

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! Εδραιώνεται η κυριαρχία του κόμματος της Λεπέν...

 Το National Rally της Γαλλίας εδραίωσε το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις που έγιναν καθώς μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις ...


Το National Rally της Γαλλίας εδραίωσε το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις που έγιναν καθώς μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις πρόωρες εκλογές της χώρας, με μια προβολή να δείχνει ότι το ακροδεξιό κόμμα μπορεί να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο.


Το κόμμα, του οποίου ηγείται ο 28χρονος Τζόρνταν Μπαρντέλα, είχε την υποστήριξη του 33% των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την Odoxa. Το National Rally είναι μπροστά από την την αριστερή συμμαχία που συγκεντρώνει 28% και το κίνημα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που έχει το 19%.
Σε μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από την Opinionway και τη Vae Solis, το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι της 14ης Ιουνίου, στο 35%, ενώ το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τρεις μονάδες στο 28% και το κίνημα του Μακρόν δύο μονάδες στο 22%.
Ο Μακρόν διέλυσε την Εθνοσυνέλευση και προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριβή της ομάδας του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θυμίζει το Bloomberg. Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος για τις 7 Ιουλίου.
Η πρόβλεψη του αριθμού των εδρών που θα μπορούσε τελικά να πάρει κάθε κόμμα είναι περίπλοκη. Η εκλογική διαδικασία της Γαλλίας βασίζεται σε ένα σύστημα δύο γύρων, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις βλέπει τους δύο πρώτους του πρώτου γύρου να έρχονται αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, τρεις υποψήφιοι μπορούν να προκριθούν σε δεύτερο γύρο. Η τρέχουσα δυναμική μπορεί να μεταφραστεί σε 120 έως 170 τέτοιες μάχες έναντι μόλις οκτώ κατά τις εκλογές του 2022, δείχνουν οι προβλέψεις της Odoxa.
Υπάρχουν 577 κοινοβουλευτικές έδρες, με 289 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.
Το National Rally της Λεπέν και οι συνδεδεμένοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να κερδίσουν 250 έως 300 έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο έναντι 89 τώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα μπορούσε να έχει από 160 έως 210 βουλευτές, ενώ το κίνημα του Μακρόν θα μπορούσε να λάβει 70 έως 120 έδρες, από 250.

 https://www.press-gr.com/2024/06/blog-post_666.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .